Головна » Статті » Здоров'я і краса

У категорії матеріалів: 1033
Показано матеріалів: 181-190
Сторінки: « 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 103 104 »

Сортувати за: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам
- Візьміть десять грам подрібненого часнику, п'ять грамів трави чистотілу і п'ять грамів трави полину звичайного. Залийте все п'ятистами мл білого виноградного вина, доведіть до кипіння, охолодіть, процідіть. Пийте при гепатиті по дві столові ложки вранці натщесерце. Курс лікування – сім днів. Якщо необхідно, то через тиждень курс знову можна повторити, і так до повного одужання.- Візьміть дві чайні ложки листків шавлії лікарської, залийте двома склянками окропу, настоюйте тридцять хвилин, процідіть. Приймайте кожні дві години по одній столовій ложці.- Двадцять грам подрібненого кореня хрону залийте склянкою окропу, настоюйте протягом півгодини в закритому посуді, процідити. Приймайте по половині склянки тричі...

Існує величезна кількість дієт, основою раціону яких є різноманітні крупи. Пшоняна дієта вважається однією з найбільш корисних. Пшоно містить рослинні жири, повільно засвоювані вуглеводи, амінокислоти, вітаміни групи В, фтор, залізо, магній, марганець, калій, мідь і кремній. Любителям цієї корисної кашки не загрожують ранні зморшки і передчасне старіння. Медики рекомендують регулярно ласувати пшоняною кашею хворим страждаючим ожирінням, хворобами печінки і ШКТ, цукровий діабет, атеросклероз.Для бажаючих схуднути буде корисна дієта на пшонці. Протягом 7 днів будемо харчуватися пшоном, приготованим на воді без цукру і масла. Крім пшоняної каші можна їсти низькокалорійні продукти.Меню: На сніданок їмо банан або йогурт.На обід – салат...

В ягодах малини міститься величезна кількість вітамінів, і такий склад дозволяє використовувати лохину не тільки в кулінарії, але і для лікування та профілактики багатьох захворювань. Найпоширеніший метод заготівлі чорниці – це сушіння ягід.Сушити ягоди лохини можна двома способами – повітряно-сонячним методом і в духовій шафі. При сушінні на повітрі ягоди розкладають тонким шаром на рівній поверхні (наприклад, на підносах) і залишають на один день під сонцем. За цей час ягоди пров'ялюють, потім їх переносять під навіси в тінь або в добре провітрюване приміщення. В процесі сушіння лохину обов'язково потрібно перевертати щоб виключити можливість гниття або появи цвілі. В...
Переглядів: 1462
Здоров'я і краса | | Коментарі (0)

Холангітом називають запалення внутрішньопечінкових жовчних ходів. Хвороба , у більшості випадків, викликає інфекція. Окремо холангіт зустрічається дуже рідко. В основному ця хвороба поєднується з холециститом або гепатитом.При холангіті виникають болі в області печінки, печінка збільшується в розмірах, піднімається висока температура з ознобом, з'являється жовтяниця, а при обмацуванні хворий відчуває біль у правому підребер'ї.Холециститом називають запалення жовчного міхура. В основному хвороба розвивається, якщо в жовчному міхурі є камені.Причиною появи холециститу є інфікування, а також порушення відтоку жовчі. Цьому може сприяти нерегулярне харчування, переїдання, запори, малорухливий спосіб життя. Холецистит буває гострий і хронічний.При гострому холециститі виникає біль у правому підребер'ї, що...

- Одну столову ложку кукурудзяних рилець залийте склянкою окропу. Настоюйте годину, процідіть і пийте по столовій ложці кожні три години.- Чайну ложку вероніки підджерельної залийте склянкою окропу, настоюйте тридцять хвилин. Приймайте по чверті склянки три рази на день.- Склянкою окропу заваріть чайну ложку трави материнки, настоюйте протягом двох годин. Пийте по чверті склянки три рази в день при захворюваннях жовчних шляхів.- Візьміть в рівних кількостях корінь цикорію, корінь кульбаби, плоди ялівцю, трава рутки. Залийте три чайних ложки збору склянкою окропу, настоюйте до охолодження і процідити. Пийте вранці і ввечері по одній склянці настою.- Склянкою окропу заваріть чайну...

Цирозом печінки називають хронічне захворювання, внаслідок якого в печінці утворюється безліч рубців. З - за такого рубцювання порушуються функції печінки, а також змінюється її будова та зовнішній вигляд.Регенерація клітин у печінці відбувається, але нові клітини захоплює рубцева тканина, тому вони не можуть правильно функціонувати.Печінка при цирозі деформується, зморщується і ущільнюється, що призводить до труднощів постачання печінки кров'ю. А це в свою чергу призводить до застійних явищ в судинах кишечника на всьому його протягом.Основні причини виникнення цирозу є алкоголізм і хронічний гепатит.Симптоми захворювання виявляються тільки після обширних пошкоджень тканини печінки. Підвищується температура, людина швидко втомлюється, втрачає апетит, його...

Маш (або золотиста квасоля, боби мунг) – бобова рослина, дуже популярне в Середній Азії і на Сході. Продається маш в супермаркетах, разом з іншими бобовими, та магазинні насіння цілком придатні для пророщування. При складанні та подальшому зберіганні вони не піддавалися ні механічного, ні тепловій обробці.Проростки маша ранозагоювальну і протизапальну дію, знімають напругу, дуже ефективні при простудних захворюваннях. Рекомендуються і для дієтичного харчування, оскільки це ситний, але дуже низькокалорійний продукт, багатий клітковиною і вітамінами. Особливо популярні проростки маша серед вегетаріанців і прихильників здорового живлення.Пророщувати насіння маша неважко, вони швидко проростають. Промитий маш заливають холодною водою і залишають для набухання....

Вилікувати хворих, що страждають цирозом печінки не можна. Але можна уповільнити або навіть зупинити процес руйнування печінки.Кілька народних рецептів, які допоможуть зупинити процес руйнування печінки:- Візьміть в однакових кількостях корінь цикорію, траву хвоща польового, траву деревію, траву звіробою. Змішайте і заваріть одну столову ложку суміші склянкою окропу, настоюйте чотири години і процідіть. Випийте за день, в два – три прийоми.- Візьміть і змішайте по дві частини плодів шипшини і кореневищ пирію з одного частиною листків кропиви. Столову ложку суміші заваріть склянкою окропу, настоюйте протягом двох годин, процідіть, випийте за два – три прийоми на день.- В однаковій кількості візьміть...

Нут (або турецький горох) – овочева рослина сімейства бобових. З нього готують безліч смачних і корисних страв, але крім кулінарного використання нут рекомендований дієтологами для пророщування і вживання проростків для оздоровлення організму. Лікувальні властивості нуту зумовлені його складом. У насінні міститься велика кількість цінного білка, багато клітковини, мікроелементів, зібраний весь комплекс вітамінів групи В, є вітаміни А і Р, фолієва кислота. Завдяки унікальному співвідношенню корисних речовин, проростки нуту володіють сильним антиоксидантною дією і всіма загальними властивостями, характерними для інших проростків. Проростки нуту в першу чергу рекомендуються як профілактичний засіб проти грипу і простудних захворювань, особливо вони корисні ослабленим,...

Проростки вівса – це цілюще дієтичний продукт, приготована самою природою. Крім лікувальної дії, вони мають потужну очисну дію на організм, нейтралізують вплив шкідливих для здоров'я речовин.Проростки вівса використовують і як профілактичний засіб, це насамперед відмінна можливість зміцнити імунну систему. Проростки передають організму людини потужний енергетичний потенціал, захищають від виникнення безлічі недуг. Вони стимулюють роботу щитовидної залози, сприяють оновленню крові, надають общеоздоравлівающее дію на всі внутрішні органи. Можна сказати, що проростки вівса – це «панацея» від усіх хвороб, вони комплексно впливають на організм, позбавляючи нас від безлічі недуг. Для проростків вівса характерний дуже ніжний, приємний смак, що вигідно...

1-10 11-20 ... 161-170 171-180 181-190 191-200 201-210 ... 1021-1030 1031-1033