Головна » Статті » Здоров'я і краса

Чим корисні проростки маша (золотистої квасолі)?
Маш (або золотиста квасоля, боби мунг) – бобова рослина, дуже популярне в Середній Азії і на Сході. Продається маш в супермаркетах, разом з іншими бобовими, та магазинні насіння цілком придатні для пророщування. При складанні та подальшому зберіганні вони не піддавалися ні механічного, ні тепловій обробці.

Проростки маша ранозагоювальну і протизапальну дію, знімають напругу, дуже ефективні при простудних захворюваннях. Рекомендуються і для дієтичного харчування, оскільки це ситний, але дуже низькокалорійний продукт, багатий клітковиною і вітамінами. Особливо популярні проростки маша серед вегетаріанців і прихильників здорового живлення.
Пророщувати насіння маша неважко, вони швидко проростають. Промитий маш заливають холодною водою і залишають для набухання. Через добу після початку пророщування вони готові до вживання. Запас їх пророщувати не варто, завжди краще приготувати салат зі свіжими проростками. Якщо пророщувати велику порцію, то майте на увазі, що з кожним днем проростки маша значно збільшуються. Раціональніше розділити на кількість разові порції по три – чотири столові ложки і є проростки свіжими. В іншому випадку банку з пророками завжди буде переповненою – за добу залишилися боби сильно розбухнуть і кількість буде колишнім.
Категория: Здоров'я і краса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: