Головна » Статті » Здоров'я і краса |
Як сушити ягоди лохини в домашніх умовах?
![]() Сушити ягоди лохини можна двома способами – повітряно-сонячним методом і в духовій шафі. При сушінні на повітрі ягоди розкладають тонким шаром на рівній поверхні (наприклад, на підносах) і залишають на один день під сонцем. За цей час ягоди пров'ялюють, потім їх переносять під навіси в тінь або в добре провітрюване приміщення. В процесі сушіння лохину обов'язково потрібно перевертати щоб виключити можливість гниття або появи цвілі. В духовці можна сушити як сирі ягоди, так і ягоди після термічної обробки. Ягоди бланшують дві – три хвилини, дістають з допомогою шумівки, дають стекти воді. Потім розкладають на деках і сушать спочатку при температурі близько сорока градусів, потім температуру піднімають до 55 – 60 градусів. Сирі ягоди сушать точно так само. Під час сушіння ягоди потрібно кілька разів перемішати для рівномірного висушування, і стежити, щоб вони не підгоріли. Висушені плоди стають синяво-чорного кольору, не липнуть до рук і не склеюються між собою. Зберігати сушену лохину можна не більше року, при тривалому зберіганні вона втрачає свої цілющі властивості. | |
Категория: Здоров'я і краса
|
|
Всього коментарів: 0 | |