Для більшості жителів пострадянського періоду часу плоди каштанів є досить екзотичним продуктом харчування, щоб його можна було регулярно включати в меню свого раціону харчування. А ось для жителів Китаю, Франції, Японії ці своєрідні на смак плоди вже давно стали невід'ємною частиною їх традиційних національних кухонь. З плодів каштанового дерева готують різні оригінальні страви, супи, різотто, їх також використовують в якості одного з компонентів, що входять до м'ясні блюда.В плодах каштана міститься велика кількість вітамінів, мікроелементів калію і заліза. За вмістом вітаміну С плоди каштана стоять в одному ряду з цитрусовими. Напевно, в даний час, мало кому відомий той факт, що не всі різновиди каштана годяться для вживання в їжу. Зазвичай ті каштанові дерева, які висаджені в парках і скверах міста відіграють роль декоративних прикрас міських вулиць, тому їх плоди не можна вживати в їжу, вони неїстівні. У Росії, на жаль, не у всіх містах висаджені каштанові дерева з їстівними плодами, в основному вони ростуть уздовж узбережжя Чорного Моря. Такі каштани необхідно вживати в їжу тільки в смаженому або запеченому вигляді в духовій шкафу.Плоды каштана мають малу калорійність, всього 170 ккал на 100 грамів, тому вони рекомендовані дієтологами для включення в меню раціону харчування каштанової диеты.Но, в той же час, каштанову дієту не можна віднести до категорії монодієт, так як в її меню включені і інші не менш цінні продукти харчування. Цього вимагає умова правильної збалансованості та більшої ефективності раціону харчування.Зразкове меню раціону харчування каштанової дієтиСніданок: - невелика порція обсмажених каштанів;
- один маленький шматочок житнього хліба;
- один стакан несолодкого імбирного чаю.
Обід: - невеликий шматок відвареної або приготованої на пару курячої грудки;
- порція свіжого овочевого салату, приготованого з томатів, огірків, солодкого перцю, городньої зелені, листя шпинату, білокачанної капусти з додаванням невеликої кількості рослинного масла;
- один склянку свіжого апельсинового соку.
Вечеря: - невелика порція каштанів, запечених в духовій шафі;
- один стакан нежирного кефіру або натурального йогурту з додаванням невеликої жменьки свіжих ягід.
впродовж всього періоду дотримання каштанової дієти рекомендується випивати щодоби близько двох літрів рідини. Тривалість каштанової дієти складає всього сім днів, довше цього терміну фахівці-дієтологи використовувати її не советуют.За тижневий відрізок часу використання каштанової дієти Вам вдасться позбавитися від 4-5 кілограмів надлишкової ваги тела.Одновременно з виконанням всіх вимог каштанової дієти слід вживати будь, вибраний вами самостійно, вітамінно-мінеральний комплекс. При виникненні бажання знову скористатися правилами каштанової дієти, її повторне дотримання дозволяється тільки через два місяці.Рецепт приготування смажених каштанів: Заздалегідь необхідно розігріти духову шафу до температури 220 С. Зробіть на кожному каштані хрестоподібний надріз з круглої боку і розмістіть на деку, виробленим розрізом вгору. Запікайте в духовій шафі приблизно 30-35 хвилин до тих пір, поки шкірка не стане згортатися з м'якоті плоду. Помістіть гарячі каштани в сухий рушник і трохи притисніть для того, щоб відокремилася шкірка. Потримайте каштани, щільно загорнутими в рушник ще хвилин 5-7, потім подавайте до столу.
|