Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як засушити глід для домашньої аптечки?
Ягоди і квіти глоду можна сушити двома способами – на відкритому повітрі або в духовці.

Пелюстки рекомендується відривати від суцвіть – розкрилися або погано розкрилися бутони сушаться довго або взагалі можуть не просушитись і почнуть гнити і псуватися. Пелюстки розкладають на чистому папері або на тканині тонким шаром і залишають на кілька днів. Сушити треба в тіні або в затіненому місці, уникайте потрапляння на пелюстки прямих сонячних променів. Щоб пелюстки рівномірно просушилися, їх періодично перевертайте. Можна сушити пелюстки і в духовці, при температурі близько сорока градусів. Така сушка більше ефективна і займає набагато менше часу.
Ягоди теж сушать у духовці або на повітрі. Якщо сушити на повітрі природним способом, то знадобиться 5 – 7 днів, протягом яких ягоди потрібно перевертати для рівномірного сушіння. У духовці ягоди сушаться за кілька годин, температура вибирається від 50 до 70 градусів. При висиханні плоди втрачають в об'ємі і масі майже в чотири рази. Зберігати висушений глід потрібно в сухому приміщенні, в дерев'яній тарі, в полотняних мішечках або в скляних банках (стежте, щоб не потрапляли прямі сонячні промені). Термін зберігання до восьми років.
Категория: Здоров'я і краса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: