Головна » Статті » Лікування |
Молоко - користь чи шкода?
Безліч міфів у наш час існує з приводу молока. "Пийте діти молоко - будете здорові!" - під таким гаслом ростили нас батьки. чи це Актуально в нинішній час, коли в магазинах молочні продукти відновлюють з порошкового молока, коли корови їдять комбікорму з антибіотиками і різними добавками, які переходять в молоко? Або траву, на яку випадають радіоактивні опади, а стронцій , що міститься в них також переходить в молоко і заміняє кальцій в організмі? У різних людей різний досвід споживання молока. І якщо ви зустрінете інформацію про цілющі властивості молока, знайте, що це відноситься тільки до свіжого, натуральному, від "знайомої" корівки, але ніяк не до магазинного. Я дотримуюся тієї точки зору, що молоко - слизеобразующий продукт. У людини вже після 3 років перестають вироблятися ферменти, що розщеплюють молоко. Тому в нашій сім'ї вживають тільки домашні йогурти з пробіотиками. Вони заселяють ШЛУНКОВО-кишкового тракту корисними бактеріями. Ось стаття з цього приводу. Вирішуйте самі З приводу коров'ячого молока існує дуже багато помилок. Так, практично кожна мама і тим більше бабуся свято переконана, що якщо її дитятко не напихати щодня молочними кашами, то воно неодмінно захворіє. Але насправді ситуація виглядає зовсім інакше! З перегодовуванням дітей коров'ячим молоком пов'язують затримки в розвитку, виникають згодом алергії, хвороби органів дихання, ожиріння, атеросклероз, камені в печінці і нирках. В давнину лікарі Авіценна і Біруні писали, що у коров'ячому молоці містяться речовини, які викликають в організмі застійні явища. Вони склеюють дрібні частинки у великі і тим самим сприяють каменеутворенню в різних органах. Що це за таємничі речовини? Справа в тому, що коров'яче молоко відноситься до казеїновим сортами (козине і овече теж) - воно містить до 75 % казеїну (природного клею). Організм людини в дитячому віці виділяє сичужний фермент, що розщеплює і допомагає переварити казеїн, який входить також в склад материнського молока. Але, по-перше, казеїну в ньому в 30 разів менше, ніж у коров'ячому молоці, і сичуга, відповідно, виділяється стільки ж. По-друге, з припиненням росту кісток потреба організму в казеїні відпадає, і вироблення сичужного ферменту поступово припиняється. До закінчення перехідного віку організм багатьох людей втрачає здатність перетравлювати казеїн. Звідси і різноманітні розлади травлення - біль у животі, пронос і метеоризм, часто виникають при пиття молока дорослими. Практично весь казеїн проникає в кров, розноситься по органах, відкладається в суглобах, між шарами м'язів, сприяє розвитку пухлин, склеює шлаки в камені і т. д. Нагрівання молока і його кип'ятіння роблять його ще менш придатним для здоров'я, збільшуючи в ньому процентний вміст неперевариваемых білків. Те ж саме стосується і сиру, особливо перетриманого (жорсткими крупинками) - по суті, це чистий казеїн, який зовсім не засвоюється і здатний принести тільки шкоду. В сирах казеїну теж набагато більше, ніж у молоці. До того ж вони дуже жирні, а поєднання жиру і казеїну - просто забійна суміш, практично гарантує любителям сирів атеросклероз. При захворюваннях шлунка і кишечника молоко теж не приносить нічого, крім шкоди. У шлунку воно зброджується, виділяється багато газів, гази тиснуть на стінки шлунка, викликаючи відчуття розпирання і біль. Збільшився за рахунок газів шлунок тисне, у свою чергу, на серці, викликаючи дискомфорт, відчуття тяжкості і болю в області серця. Від казеїну твердіють судини, черствіють суглоби, так що з якого боку не підійдеш до молока як харчового продукту, висновок один - шкода. Радимо тому гарненько подумати, перш ніж випити 1-2 кухлі холодного або гарячого молока. Можна заперечити, що лікарі рекомендують молоко і сир для зміцнення кісток і зубів. Так, молоко і його похідні дійсно могли б у цьому допомогти, оскільки в них міститься багато кальцію. Але як показують недавні дослідження американських вчених, молочні продукти практично не виконують роботи по зміцненню кісток і зубів у дорослих, тоді як дітям вони в цьому плані дуже корисні. І взагалі з'ясувалося, що для підтримки зубів в робочому стані нам потрібно менше кальцію, ніж раніше передбачалося. Його добову норму цілком можна отримати з круп, бобових, овочів і горіхів без жодного ризику для здоров'я. Єдина користь від молочних продуктів, яка на сьогоднішній день не викликає сумнівів, - це доведена японцями протипухлинна активність молочнокислих напоїв (йогурту, кисляку і особливо кефіру), а також їх благотворний вплив на флору і стан шлунково-кишкового тракту в силу їх здатності припиняти запалення слизової оболонки органів травлення. До того ж молочнокислі продукти, на відміну від молока, як правило, добре переносяться навіть дорослими людьми. Тому часто буває, що алергія на молоко є, а на кефір - ні. | |
Категория: Лікування
|
|
Всього коментарів: 0 | |