Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як заготовлювати і сушити пустирник?
Пустирник – багаторічна трав'яниста рослина з прямим стеблом, виростає у висоту до двох метрів. Цвіте рослина з червня по серпень, плоди з'являються у серпні-жовтні.

Зростає пустирник на узбіччях доріг, на пустирях і в ярах. Здалеку суцвіття нагадують пензлик левиного хвоста – таке враження складається через довге суцвіття, яке утворюється на кінці високого прямого стебла.
Цілющими властивостями володіють верхівки пагонів. Для застосування в народній медицині сировина заготовляють коли собача кропива цвіте – тобто в період середини червня і до кінця серпня. Зрізають верхівки стебел разом з листочками і квітами, довжина зрізаних стебел близько 40 см. Для збору потрібно вибирати суху погоду і бажано зрізати пустирник в ранкові години, коли квітки повністю розкриті.
Сушать пустирник в тіні, під навісом або в добре провітрюваному приміщенні, але не на протязі. Траву розкладають тонким шаром і періодично перевертають, щоб сушка йшла рівномірно.
Термін використання висушеної трави пустирника три роки. Варто відзначити, що суха трава має дуже гірким смаком і характерним ароматом.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: пустирник
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: