Головна » Статті » Здоров'я і краса |
Як вибрати овочі без хімікатів?
Час від початку літа і до перших місяців осені є безумовно найщедрішим - саме цей період відомий своїм достатком дозрівання овочів, багатих вітамінами і всілякими мікроелементами, і тому дуже корисних. Ось тільки не завжди куплені на ринках і в магазинах продукти можна віднести до категорії корисних, адже ні для кого не є секретом, що при вирощуванні овочів їх цілком можуть обробляти великою кількістю різних хімікатів, і це може зробити такі продукти не тільки не корисними, але ще й шкідливими. У даній статті пропонується кілька рекомендацій з приводу того, яким чином потрібно вибирати найбільш корисні і нешкідливі овочі. Якщо серцевина моркви занадто велика і на ній є білуваті вкраплення, то швидше за все такий коренеплід містить велику кількість нітратів, ну а "чиста" морквина без змісту яких-небудь хімічних добавок повинна мати рівномірну оранжеве забарвлення без вкраплень зеленого або жовтого кольору. Якщо куплена капуста викликає, а точніше вміст у ній хімікатів викликає сумніви, то бажано зняти з неї всі верхні листя і зрізати підстави у решти - саме там і міститься найбільша кількість нітратів. До речі, якщо на капусті є темні плями, то це означає, що овоч хворий грибком, який перш за все вражає капусту з великим вмістом різних хімікатів. Для того, щоб позбутися нітратів, овочі та зелень необхідно спочатку ретельно вимити з милом, ну а потім залити кип'яченою водою і дати постояти в такому вигляді близько півгодини, а після сполоснути проточною водою. Огірки або капусту можна засолити - в цьому випадку всі шкідливі речовини перейдуть в розсіл. | |
Категория: Здоров'я і краса
|
|
Всього коментарів: 0 | |