Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як сушити гарбузове насіння?
Найкращий час для заготівлі насіння гарбуза – вересень-жовтень. Для сушіння підійдуть насіння будь гарбуза, але якщо є можливість, то вибирайте стиглий гарбуз або навіть переспелую. Насіння з млявою або подпочренной гарбуза використовувати для сушіння не варто.
Розріжте гарбуз на часточки, виберіть насіння із гарбузової м'якоті, промийте їх кілька разів під теплою проточною водою, щоб видалити волокна і слиз. Якщо насіння не очистити від слизу, вони почнуть гнити. Потім насіння перекладають в сито або друшляк, щоб стекла вода. Після цього розсипте насіння тонким шаром на тканині або папері, на деку і поставте на балкон або в інше захищене від протягу місце, де більшу частину дня буде сонечко. Щоб насіння висохли, буде достатньо п'ять – шість днів. Для більш рівномірного просушування не забувайте ворушити насіння, робіть це декілька разів на день. Ступінь готовності можна визначити, якщо розламати кілька насіння – шкірка стала крихкою і сухий – насіння можна прибирати на зберігання.
В духовці сушити гарбузове насіння не можна – вони відразу ж втрачають всі свої лікувальні властивості. Такий варіант сушіння припустимо тільки якщо ви використовуєте насіння в кулінарії, але і тут бажано максимально зберегти всі корисні речовини, якими так багаті насіння гарбуза.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: насіння
Всього коментарів: 0
Name *:
Email *:
Code *: