Головна » Статті » Здоров'я і краса

Чим корисний сироп топінамбура?
Сироп робиться з бульб топінамбура, який ще називають земляною грушею. Це натуральний і корисний підсолоджувач, стоїть в одному ряду з медом і стевією. Він набагато корисніше білого цукру (як рафінованої, так і тростинного) і штучних замінників цукру.
Після сироп стевії топінамбура має самий низький глікемічний індекс серед натуральних підсолоджувачів - 13 – 15 GI, і це робить його особливо корисним для діабетиків. Крім того сироп топінамбура містить інулін, розщеплює цукру і поліпшує обмін речовин, знижує рівень холестерину в крові і підтримує нормальну мікрофлору в кишечнику. Пектин і клітковина, які також є в сиропі, виводять з організму шлаки і токсини, а вітаміни групи В, вітамін С, РР, кремній, залізо, калій, магній і інші мікроелементи зміцнюють суглоби, кістки, серцевий м'яз і імунітет в цілому.
Сироп топінамбура в кулінарії використовується як альтернатива меду, финикам і інших сухофруктів, особливо в дієтичному харчуванні. Він виготовляється при температурі +55 градусів, і повністю сирим продуктом його вважати не можна, але при більш низькій температурі не готується жоден сироп. Зберігати сироп потрібно в холодильнику, строк зберігання обов'язково вказують на пляшечці.
Категория: Здоров'я і краса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: