Головна » Статті » Профілактика |
Вітамін В15
Вітамін В15 (Пангамовая кислота) є вітаміноподібною речовиною. Від цього вітаміну її відрізняє те, що її дефіцит не викликає яких-небудь відомих захворювань, а також не доведена її сувора необхідність в дієті людини. Пангамовая кислота - отримала свою назву від латинських коренів "пан" (всюди) і "гами" (насіння). Справа в тому, що вітамін В15 знаходиться практично у всіх рослинах, а особливо в їх насінні. Джерела вітаміну В15 Рослинні Вітамін В15 широко поширений в продуктах харчування рослинного походження. Більшого всього пангамовой кислоти міститься в насінні рослин: гарбуза, кунжуту, соняшнику, кісточках абрикосів, мигдалю, а також вітамін В15 міститься в пивних дріжджах, коричневому рисі, кавунах, динях. Тварини Печінка говыжья, свиняча. Чим корисний вітамін В15Витамин В15 покращує постачання тканин киснем, підвищує використання кисню в м'язах і стимулює окислювальні процессаы. людям важкої фізичної праці та спортсменів пангамовая кислота корисна в якості антигипоксического кошти, тобто речовини, що перешкоджає зниженню вмісту рівня кисню в крові, а також як речовина, що стимулює енергетичні процеси і покращує обмін речовин. Крім того, пангамовая кислота: дає судинорозширювальний ефект, тим самим знижуючи артеріальний тиск, підвищує антитоксичні властивості організму, зменшуючи вплив несприятливої екології; має протизапальні властивості, підвищує тривалість життя клітин; чинить ліпотропну вплив - знижує рівень холестерину в крові, попереджає ожиріння печінки, захищає печінку від цирозу; пом'якшує прояви стенокардії і серцевої астми; стимулює роботу надниркових залоз та гіпофіза; використовується для підвищення фізичної працездатності і поліпшення роботи серця; зменшує тягу до алкоголю знижує потребу в спиртному і запобігає похмільний синдром. | |
Категория: Профілактика
|
|
Всього коментарів: 0 | |