Головна » Статті » Профілактика |
Як приготувати вітамінний чай
Квіткові і плодовоягідні вітамінні чаї можуть впливати на організм різнобічний вплив - потогінну, сечогінну та протизапальну дію. Ця цінна властивість робить їх незамінними в профілактичній медицині що Складаються з харчових і нешкідливих лікарських рослин вони можуть застосовуватися тривалий час без шкоди для організму. Полівітамінний чай практично мало чим відрізняється від побутового, а користь від нього набагато більше. Як приготувати чай? Збір заварюється в емальованому або скляному посуді з розрахунку - 1 десертна ложка на склянку окропу. Настоюється під кришкою 5-7 хв. Всі чай готовий і його можна пити. Для чаїв, в який входить шипшина, дуже добре підходить інший спосіб. В термос кладеться сировину з вище зазначеного розрахунку і заливається некрутим окропом. Наполягати 1-3 години. Вважається, що вітамін С знаходиться в шипшині при високих температурах не разрушается.Рецепты чаїв Всі рослини наведені в рецептах, можна комбінувати на свій розсуд. * Плоди шипшини - 1 частина, плоди глоду - 0,2, віджаті плоди обліпихи - 1 частина. * Висушене листя суниці, ожини, зніту, малини - 1 частина, листя чорної смородини - 0,3 частини, квітки липи, звіробою - по 1 частини, трава чебрецю - 0,1 - 0,2 частини. * Плоди шипшини - 2 частини, листя шипшини - 3 частини, листя кропиви дводомної - 2 частини, листя чорної смородини - 2 частини, листя гадючника в'язолистого - 3 частини. * Плоди горобини - 3 частини, листя шипшини і листя чорної смородини, листя ожини і костяниці - по 2 частини. * Листя первоцвіту і медунки - по з частини, листя смородини і пагони материнки або м'яти - по 1 частини. * Хвоя кедра - 4 частини, молоді пагони смородини, горобини - по 2 частини, плодове тіло чаги - 1 частина. * Шипшина - 1часть, чорна смородина - 1 частина. * Шипшина - 1 частина, горобина (плоди) - 1 частина. Необхідно відзначити полівітамінні чаї містять велику кількість вітамінів С, Е, Р та інших, є гарним антиоксидантним засобом, який послаблює або запобігає згубну дію радіації. | |
Категория: Профілактика
|
|
Всього коментарів: 0 | |