Головна » Статті » Лікування

Рецепти для самих маленьких
Про те, як важко нагодувати малоїжку, відомо не з чуток багатьом батькам. Чого тільки не придумують вони в жорстокій боротьбі за кожен з'їдений чадом шматочок.
Малюють на млинці забавні мордочки, будують замки з шматочків варених овочів, розповідають діткам придумані фантастичні історії про різні страви і т.д. Але всі ці методи діють тільки за умови, що дитина вже достатньо підріс і може зрозуміти придуману татом чи бабусею історію, або по-достоїнству оцінити, намальований мамою шедевр.
А якщо мова йде про зовсім дитині, до року, або трохи старше? У цьому випадку казки та малюнки поки ще навряд чи подіють. Тому завдання батьків, методом проб і помилок усе-таки з'ясувати кулінарні пристрасті малюка, щоб черговий прийом їжі в родині маленького нехочухи перестав бути тортурами, як для дитини, так і для його батьків.
Для цього, хочу запропонувати свою своєрідну колекцію кулінарних рецептів для зовсім маленьких діточок. Можливо, трохи поекспериментувавши, ви чітко визначте улюблені і нелюбимі продукти і страви свого малюка і зможете вибудувати денний раціон у відповідності з потребами і вподобаннями дитини. Удачі вам у цьому непростій справі!
Овочевий суп - пюре (з 6 місяців)
Відварити: картоплю, моркву, цвітну капусту, цибулю, кабачок.
Відварені овочі перекладаємо в миску, додаємо трохи води, в якій вони варилися, і чайну ложечку олії. За бажанням, кладеться трохи солі. Все це перемолоти блендером. Після 8 місяців, в суп можна додавати трохи телятини, або іншого нежирного м'яса, яке теж гарненько перетирається.
Рисово-м'ясні кульки (після рочки)
Шматок будь-якого нежирного м'яса перемелюємо в фарш, рис варимо до напівготовності, з'єднайте з фаршем, додаємо дрібно посічену цибулю, терту моркву, сіль, яйце. Формуємо кульки, а от далі кілька варіантів:
1. Кидаємо, як фрикадельки в суп
2. Просто відварюємо і подаємо з макаронами,картоплею, або кашкою.
3. Тушкуємо, як тюфтельки, можна додати трохи м'якоті томатів, якщо у дитини немає алергії.
Печінковий паштет (після рочки)
Яловича, або куряча печінка відварюється до готовності. Окремо гаситься натерта морква і дрібно порубаний лук.
Потім, печінка з'єднуємо з тушкованими овочами, додаємо до отриманої масі вершкове масло, трохи солі і все добре перемелюємо блендером. Можна подавати з гарніром, або намазати на хлібець.
Сьомга з тушкованими овочами і рисом (після рочки)
Нам знадобиться:
1 морква, 1 цибулина, кілька суцвіть цвітної капусти і броколі, шматочок кореня селери, 1 невеликий кабачок.
Овочі миємо, чистимо і ріжемо невеликими кубиками. Після цього ставимо гаситися на маленькому вогні. За 10-15 хвилин до готовності овочів кладемо нарізане кубиками філе сьомги і заздалегідь відварену до напівготовності рис.
Перед подачею на стіл блюдо посипати дрібно посіченою зеленню.
М'ясні парові котлетки (після 10 місяців)
Яловичину, а краще телятину, пропускаємо через м'ясорубку, потім змішуємо з розмоченим у воді хлібом (можна розмочувати в грудному молоці, або адаптованої суміші, яку п'є малюк).
Все це ще раз пропускаємо через м'ясорубку, або подрібнюємо блендером, додавши трохи солі.
Формуємо котлетки, одним шаром укладаємо в посуд, заливаємо наполовину бульйоном/водою і тушкуємо до готовності під кришкою. Подавати краще за все з картопляним пюре, або з тушкованими овочами.
Запіканки (після року)
Запіканка з м'яса і вермішелі.
Відварити 5 столових ложок вермішелі, і змішати з збитим яйцем. Додати солі. Половину отриманої маси викладаємо на змащене олією деко. Зверху кладемо подрібнене варене м'ясо (грам 50) і порізану цибулю.
Зверху викладаємо другу половину вермишелевой маси. Змащуємо яйцем і випікаємо при температурі 180-200 градусів до готовності.
Запіканка з м'яса і картоплі
Картоплю відварити і потолочь.Половину маси викласти на змащене маслом деко. Зверху шаром покласти подрібнене варене м'ясо (грам 50) і порізану цибулю. Викласти частину товченої картоплі. Змастити яйцем і випікати при температурі 180-200 градусів до готовності.
Рибні парові котлетки (після рочки)
Рибу почистити, обробити і вийняти з неї всі кістки. Після цього отримане філе пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером. В отриманий фарш додаємо трохи білого хліба, розмоченого в воді, грудному молоці, або адаптованої суміші, яку одержує дитина, і знову перемелюємо.
Потім додаємо трохи солі і сире куряче яйце, гарненько перемішуємо, формуємо котлетки. Викладаємо їх на дно каструльки або на спеціальну решітку, для приготування страв на пару. Грати потрібно попередньо змочити водою, або змастити маслом. На дно каструльки налити води або бульйону, довести до кипіння і тушкувати до готовності під нещільно закритою кришкою.
Овочеве пюре (після 8 місяців)
Відварюємо: кілька картоплин, шматок гарбуза, половинку цибулини, 1 моркву. До відварених овочів додаємо трохи вершкового масла і трохи солі, подрібнюємо блендером або розминаємо виделкою.
Компот з фруктів і ягід (після рочки)
На 500 мл води:
50 грам кураги50 грам чернослива1 груша1/2 яблока2 ст. ложки ягод1 ст. ложка виноградного цукру
Фрукти і ягоди, довести до кипіння, після чого варити 15-20 20 хвилин, накривши нещільно кришкою.
Категория: Лікування
| Теги: солі, (після
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: