Головна » Статті » Лікування |
Мріючи про літо
Ви сидите вдома з грудним малюком і мрієте, коли ж настане літо. Дитина підросте і буде готовий поласувати живими вітамінами, які привезе з дачі бабуся. А ще краще, ви теж підете на дачу і будете харчуватися прямо з грядки - ніяких консервантів і хімікатів! Дійсно, найбільш корисні овочі - ті, що вирощені самими і прямо перед приготуванням зірвані вами з грядки. Суцільні мінерали і вітаміни, яких так потребує зростаючий організм малюка. З шести місяців в меню дитини просто необхідно вводити овочеві пюре. Давайте подивимося, що слід посадити на наших грядках. Мало мріяти про теплі сонячні днинки, потрібно з розумом до них підготуватися. 1 Самий гіпоалергенний овоч - кабачок. З нього найдоцільніше розпочати овочевий прикорм малюка. Тим більше, що його легко і швидко готувати. Він багатий легкозасвоюваними цукрами, а клітковиною - бідний, а тому особливо добре засвоюється, не навантажуючи дитячий кишечник. Не наливайте в каструлю багато води - кабачок водянистий, нехай вариться у власному соку. Ех картопля, картопля! Картопля у нас в країні, як повітря, завжди повинен бути в раціоні. Увімкніть його і в меню дитини, адже у картоплі багато крохмалю, вітаміну С, вітамінів групи В і каротину. Найкраще посадіть сорти, які мають коренеплоди жовтого, рожевого та фіолетового відтінків. Вони більш багаті мінералами. Звичайно, не варто годувати піврічного малюка смаженою картоплею, а ось пюре може припасти йому до смаку. Як зайчик Ваш малюк хоч і зветься часом заюшкой, все ж з морквою повинен знайомитися обережніше. Морква - основне джерело каротину, провітаміну А, проте вона може стати причиною алергічної реакції. Вводите морквяне пюре потроху і стежте, як реагує організм дитини. Покладіть на блюдо трохи вершкового масла або капніть молока, адже для повноцінного засвоєння корисних речовин моркви людині потрібні жири. Капуста, будь то цвітна, білокачанна або брокколі, - ще один претендент на звання "овоч номер один" в дитячому меню. Вона володіє високою харчовою цінністю, в ній багато вітамінів, амінокислот, мінералів. Пам'ятайте, що готувати її для малюка потрібно, лише видаливши з листя м'ясисту частину, а також качан, так як в ній накопичуються шкідливі речовини. Це тільки здається, що овочеве пюре - дуже просте блюдо. В його приготуванні є свої нюанси. Чистити овочі треба прямо перед приготуванням, інакше всі вітаміни і корисні речовини просто підуть у воду. Ідеально, якщо у вас під рукою буде пароварка. Так ви максимально зберегти і корисні вітаміни, і мінерали, і смакові якості овочів. Якщо готуєте овочі в каструлі, то віддайте перевагу емальованому посуді з щільно підігнаної непрозорою кришкою. Це запобігає руйнуванню вітамінів і мінералів. Коли овочі отварятся, швидше зливайте воду. Залишивши їх нудитися в відварі, ви ризикуєте втратити всі водорозчинні вітаміни (вони перейдуть з овочів у воду), а продукти збагатити шкідливими нітратами. Ще один незамінний мамин помічник - блендер. І час економить, і пюре готує на п'ять балів. Приємного апетиту! Автор: Ольга Буніна | |
Категория: Лікування
|
|
Всього коментарів: 0 | |