Головна » Статті » Лікар відповідає |
Біль у шлунку, печія, нудота?
Хвороби шлунка займають не останнє місце серед захворювань сучасної людини, і причин для їх виникнення чимало. Ритм життя диктує свої умови, і все частіше у нас на перше місце виходять кар'єра і бізнес, а про своє здоров'я ми згадуємо лише тоді, коли з'являються серйозні проблеми, які потребують негайного лікування. Інтенсивні навантаження, стреси, неправильне харчування, перекушування замість повноцінної збалансованої їжі, переїдання - все це призводить до збою в злагодженій роботі шлунково - кишкового тракту. Одним з проявів неблагополуччя з боку шлунка є таке поширене явище, як печія. Найчастіше люди, які відчувають печію, не замислюються над тим, що це не просто неприємне відчуття дискомфорту, а симптом серйозних захворювань, які вимагають обов'язкового лікування і виконання певних рекомендацій. Не можна так легковажно ставиться до свого здоров'я, часто повторювана печія - серйозний привід звернутися до лікаря і з його допомогою знайти ефективний засіб від печії, і звичайно ж, необхідно попередньо пройти обстеження стравоходу і шлунка. Не потрібно самостійно приймати соду або рекламуються по телевізору препарати, наслідки неправильного лікування печії можуть призвести до дуже тяжких наслідків. Під впливом кислоти, що потрапляє в стравохід зі шлунка, виникає запалення, а потім ерозії та виразки стравоходу, які здатні спровокувати кровотечі і навіть розриви стінки стравоходу, небезпечні для життя людини. При рубцювання виразок на стінках стравоходу відбувається звуження самого стравоходу, людина починає відчувати непрохідний клубок у горлі, труднощі при ковтанні їжі. Це не просто дискомфорт, такі явища в підсумку призводять до серйозної операції, а іноді і до раку стравоходу. Не варто так ризикувати, адже зараз багато засобів і методів народної медицини, досвідчений гастроентеролог обов'язково підбере для вас адекватне лікування. Печія - це тільки один з багатьох симптомів, що вказують на неполадки в роботі шлунка. Болі в області шлунка і стравоходу, відрижка, нудота, зміни апетиту, порушення смакових відчуттів повинні насторожити і змусити звернути увагу на своє здоров'я. А зараз рецепти народної медицини: Гарні результати при захворюваннях шлунка і кишечника приносить застосування в лікуванні березового гриба чаги. Цей гриб має воістину чудодійними властивостями, на його основі розроблено аптечний препарат " бефунгін. Чагу перед застосування необхідно замочити в холодній кип'яченій воді на кілька годин, потім воду злити, чагу промити і обсушити рушником, потім натерти гриб на дрібній тертці. Для приготування лікарського настою пів склянки натертої чаги заливають 1/2 літра гарячої кип'яченої води (не окропом), ставлять настоюватися в прохолодне темне місце на дві доби, потім проціджують і приймають по 1/2 склянки три рази в день за підлогу години до прийому їжі. Ще одне чудове народне засіб, що допомагає позбутися від печії, відрижки, болю в шлунку - це свіжоприготований картопляний сік. Картоплю для приготування соку потрібно брати тільки зі свого городу або купити у дачників, що пролежав на зберіганні всю зиму картоплю для лікувальних цілей теж не годиться. Восени, коли поспіє новий урожай, можна пройти кілька десятиденних курсів лікування соком картоплі. Для цього картоплю натираємо на тертці, віджимаємо і відразу випиваємо половину склянки вранці натщесерце. Після цього потрібно полежати пів години і тільки після цього можна приступати до сніданку. Через десять днів лікування зробити перерва на десять днів, курс повторити. При болях у шлунку, печії в народній медицині використовується напар вівса. Овес разом з шкіркою промити, просушити і подрібнити. Столову ложку вівсяної суки залити 1,5 склянками окропу в термосі, настояти 5 год., процідити через кілька шарів марлі і приймати по 1/4 склянки за 20 хвилин перед їжею і перед сном. При відрижці заварити 2 чайні ложки плодів кмину склянкою окропу, настояти 40 хвилин, процідити і приймати по одній столовій ложці перед кожним прийомом їжі. Змішати 4 частини меліси лікарської, 6 частин трави звіробою, 10 частин трави споришу, з цієї суміші приготувати настій, залити столову ложку трави склянкою окропу. Після охолодження процідити і приймати по 1/2 склянки три рази в день перед їжею при болях у шлунку, відрижці, печії. Будьте здорові! | |
Категория: Лікар відповідає
|
|
Всього коментарів: 0 | |