Головна » Статті » Дієти

Велика дієта
Практично всі народили жінки, а так же годують мами стикаються з проблемою зайвої ваги. Пропонуємо вашій увазі дієти, які користуються на сьогодні найбільшою популярністю, з урахуванням і особливостями такого важливого періоду в житті дитини і мами, як вигодовування грудним молоком.Именно у такий відповідальний період для дитини і мами необхідний правильний вибір режиму харчування, що б не нашкодити своєму організму і організму новорожденного.Можно скинути зайву вагу і при цьому зберегти якісне годування ребенкуКак правильно проводити дієту, і як уникнути психологічного стресу під час дієти? Всі ці питання поряд з правильним раціоном харчування коментує лікар дієтолог. Дієта отримала свою назву великий дієти не від кількості вхідних в її склад продуктів. Велика дієта надає вам перелік і вибір бажаних вами продуктів, виходячи з яких, ви на свій смак могли б скласти для себе кілька варіантів диет.Врач-дієтолог стверджує, що їсти дозволяється буквально все, але тільки з обумовленою кількістю калорій в раціоні. Фахівець радить скласти індивідуально для себе раціон харчування, на місяць, враховуючи свої смакові уподобання, але при цьому дотримуючись рекомендовані ограничения.Меню щоденного раціону харчування не повинна перевищувати одну тисячу п'ятсот калорий.Большая дієта пропонує в півтори тисячі калорій щодня включати:
  • вуглеводи повинні складати - двісті п'ятнадцять грамів,
  • білки - не менше шістдесяти грам,
  • жирів не більш - сорока п'яти грамів.

Що і в якій кількості дозволено велика дієта

Асортимент рекомендованих продуктів, великий дієтою, дуже різноманітний. У дієті присутня безліч свіжих овочів, фруктів, ягід, морепродуктів, м'яса тварин і птиці, широка група молочних продуктів. Якщо ви правильно складете меню кожного дня з урахуванням того розмаїття, що дозволяє даний перелік, то ваш організм буде щодня отримувати збалансований раціон харчування насичений необхідними мікроелементами і витаминами.Составьте для себе місячне меню на кожен день, з наведеного нижче переліку продуктів дотримуючись при цьому рекомендовану, дієтологом, добову калорийность.Быстрые вуглеводи: цукру - не більше трьох чайних ложок без верху (15 грам). Замість цукру можна вживати натуральний мед, але теж не більше трьох чайних ложок без верху (15 грам). Щодня можна з'їсти не більше чотирьох чайних ложок без верху (20 грам) натурального варення або джема.Ваше щоденне меню може включати не більше ста п'ятдесяти грамів хлібобулочних виробів в асортименті. Виберіть щось із списку:
  • три шматочка чорного і білого хліба;
  • шість шматочків білого хліба;
  • маленькі булочки (по 40 г);
  • шістдесят грамів сірого хліба з борошна грубого помелу;
  • три з половиною здобних булочки (по 60 г);
  • три маленьких круасана (по 50 г);
  • чотири пряника або два бублики;
  • шість сухарів не більш як дев'яносто грамів;
  • дев'ять штучок галетного печива (до 90 грамів).
Довгі вуглеводи включають у себе весь асортимент круп. З розрахунку на день: сорок грамів сухої цільно-зернистої крупи - це дві столові ложки без верху або чотири столові ложки пластівців (наприклад, вівсяних); звареної каші не більше ста двадцяти грамів - це дві столові ложки з верхом готової каші. Рекомендовану порцію крупи дозволяється замінювати на ту ж кількість сухих або відварених макаронних виробів чи п'ятдесят грамів хлібобулочних виробів - це одна маленька булочка або один шматочок хліба; ще можна замінити сорока грамів квасолі або сухого гороху - це дві столові ложки.Печеный або в «мундирі» картоплю не більше ста п'ятдесяти грамів на добу - це дві з половиною середніх картоплини або дві столові ложки (з верхом) пюре.Для того, що б ваш раціон харчування був повноцінним необхідно щодня включати в меню нижчеперелічені овочі. Перевагу віддавайте сирим овочам. Мінімальна щоденна порція, одного виду або асортименту овочів, повинна бути не менше двохсот грам.
  • одна середнього розміру кольрабі;
  • цвітна капуста одна маленька головка;
  • четвертина маленького кабачка;
  • три великих солодких болгарських перцю;
  • два середнього розміру томата;
  • два середнього розміру свіжих огірочка;
  • один повний пучок редиски;
  • один великий або два середніх цибулі-порею;
  • брюссельської капусти дві склянки;
  • дві середніх буряків;
  • дві невеликих головки цибулі ріпчастої,
  • зеленого горошку півтора склянки;
  • зеленої квасолі сорок п'ять стручків;
  • чотири свіжі морквини середнього розміру;
  • чотири столові ложки вареної моркви;
  • до чотирьох столових ложок вареної або тушкованої капусти;
  • кореня селери два маленьких або один великий;
  • чотири середніх кореня петрушки.
Щодня в раціоні повинні бути свіжі ягоди та фрукти в асортименті не менше двохсот п'ятдесяти грам.
  • два невеликих банана або
  • два великих персика;
  • півтори склянки ягід аґрусу;
  • двісті п'ятдесят грамів кавуна без шкірки;
  • два невеликих лимона;
  • дві склянки ягід чорниці;
  • за сорок штучок ягід вишень або черешень;
  • два яблука або
  • дві середні груші;
  • половині склянки ягід малини і ожини;
  • один-два склянки ягід чорної або червоної смородини;
  • двісті п'ятдесят грамів дині без шкірки;
  • шість штук абрикос;
  • п'ять штук великих злив;
  • півтори склянки полуниці і суниці;
  • два з половиною склянки ягід журавлини;
  • сорок штучок виноградин.
Неодмінно в щоденному меню повинні бути присутніми в асортименті молочні та молочнокислі продукти - не менше п'ятисот грамів (або дві склянки).
  • свіжого молока дві склянки
  • це ж кількість натурального біойогурту;
  • дві склянки сколотин
  • дві склянки кефіру;
  • десять грамів вершкового масла;
  • за шістдесят грамів плавленого або твердого сиру;
  • за сто грамів клинкової нежирного сиру або таку ж кількість сиру.
Обов'язково щодня вживайте м'ясні страви і страви з морепродуктів.
  • відварна або запечена телятина або яловичина - сто грамів;
  • сто грамів м'яса птиці (індичка або курка);
  • сто-сто п'ятдесят грамів філе морської риби або морепродуктів;
  • вісімдесят грамів нежирної шинки;
  • така ж кількість відварених сардельок або сосисок;
  • за сто грамів варених субпродуктів (язика, серця, нирок або печінки).
  • два відварених курячих яйця можуть замінити п'ятдесят грамів м'яса.
Велика дієта, не відноситься до низькокалорійних дієт, але вона і не ставить завдання швидкого похудения.Полторы тисячі калорій в день, при суворому дотриманні рекомендацій дієти, дозволяють вам, без шкоди для здоров'я, поступово скидати зайві кілограми. Дотримуючись велику дієту протягом місяця, в середньому, можна знизити вагу тіла від п'яти до восьми кілограмів. Пам'ятайте, чим повільніше худнете, тим стабільніше буде ваш новий вес.Кормящим матерям, консультант великий дієти лікар-дієтолог, настійно не рекомендує застосовувати місячний термін дієти. Вона радить роздрібнити термін місячної великий дієти по одній декаді на три місяці. Десять днів в місяць щоденний раціон харчування повинен складати - півтори тисячі калорій, а потім йде поступове збільшення калорійності меню - максимально до двох тисяч двісті калорій на добу. Лікар-дієтолог радить підвищувати калорійність раціону за рахунок пропорційного збільшення в щоденному меню кількості білків, «корисних жирів і углеводов.Специалист-консультант великий дієти, рекомендує враховувати щоденний рівень вашої фізичної активності. Якщо у вашому житті є місце фітнесу, плавання або будь-яким іншим силовим фізичним навантаженням, хоча б два - три рази на тиждень, то в дієтах немає необхідності. Єдине, що можна запозичити у великий дієти, навіть при активному способі життя, все-таки знизити або обмежити до мінімуму «погані» вуглеводи (цукор, шоколад, морозиво, тістечка, цукерки, газовані солодкі напої, соки з концентратів з додаванням цукру та ін). Велику увагу, зазначає лікар-дієтолог, необхідно приділяти кількості і якості вживаної рідини щодня. Протягом доби, спеціаліст, радить выпевать різноманітної рідини не менше півтора - двох літрів. Особливе значення цей аспект має для годуючих жінок, так як кількість та якість виробленого молока молочними залозами безпосередньо залежить від вжитої, між годуваннями, рідини. Що б рівномірно вжити за день рекомендована кількість рідини, дієтолог радить, за півгодини до їжі випивати одну склянку звичайної очищеної води, а між прийомами їжі можна пити настій шипшини, не крутий зелений чай і настій кропу і м'яти на ніч. Вкрай важливо, для даного виду дієти, дотримуватися регулярність прийомів пищи.По порадою фахівця, краще зменшити разову порцію їжі, але збільшити до п'яти і більше разів кратність прийому їжі. Цей фактор дуже впливає на успішність проведеної дієти. Дієтолог пояснює, що на рідкісний і нерегулярний прийом їжі наш організм має певну реакцію, а саме викидає особливий вид ферментів і гормонів, які володіють здатністю краще засвоювати жири і накопичувати їх «про запас». При частому вживанні їжі дрібних порцій, наш організм кожен раз, витрачає певну кількість енергії на процес травлення - тим самим додатково спалюючи калории.Врач-дієтолог застерігає від неправильного підбору продуктів для складання раціону харчування. Не можна, що б в щоденний раціон входили тільки «шкідливі» продукти, з невеликим вмістом клітковини, «швидкі» вуглеводи, крохмалисті і холестеринвмісні продукти. Наприклад, сира клітковина, вкрай необхідна нашому організму вона регулює засвоюваність ліпідів і обмежує всмоктування токсинів, знижує калорійність їжі і стимулює травлення. Для прикладу, порівняйте, правильно і неправильно складені варіанти меню.

Приклад неправильно складеного меню

  • відварні макаронні вироби (120 г);
  • картопляне пюре (дві столові ложки);
  • три булочки, вершкове масло (10 м);
  • сардельки (80 м);
  • два яйця;
  • два банана;
  • два томата;
  • три склянки солодкого чаю по одній чайній ложці цукру на кожну склянку.
Це меню майже не містить живу клітковину, а складається з шкідливих жирів - холестерину, швидких вуглеводів і крохмалю. Такий зразок харчування не тільки принесе додаткові кілограми, але ще й зашкодить вашому здоров'ю.

Приклад правильно складеного меню

  • відварне філе курки (150 г);
  • дві запечені картоплини;
  • масло (10 м);
  • салат зі свіжих овочів і зелені (по одному помідора і огірка);
  • склянка натурального йогурту з чотирма столовими ложками вівсяних пластівців;
  • два банана;
  • хліба з борошна грубого помелу (60 г);
  • фруктово-ягідного желе (3 столові ложки).
У правильно складеному меню повинні бути присутніми приблизно порівну «шкідливі» і «корисні» продукты.Если вдасться застосовувати при складанні низькокалорійного щоденного меню принцип раціонального харчування, то ваш раціон буде різноманітний, збалансований, і одночасно корисний. Важливо бути в гармонії з собою і навколишнім світом. Велика дієта, правильне харчування і позитивний настрій неодмінно будуть мати чудовий результати.
Категория: Дієти
| Теги: два, меню
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: