Головна » Статті » Дієти

Економна дієта
Правильно збалансована дієта для позбавлення від зайвої ваги під назвою «Економна» - одна з видів дієт, які відносяться до категорії низькокалорійних. Вона включає в себе відразу два здорових варіанти меню, їх дієтологи радять чергувати між собой.Если з якихось причин не сподобався або просто не підійшов варіант меню, який представлений Вашій увазі, можна самостійно скласти його, при цьому, правильно підібравши за допомогою таблиці калорійності, подібні продукты.Специалисты-дієтологи абсолютно впевнені в тому, що з допомогою ощадливої дієти Ви легко зможете позбутися від 5-6 кілограмів надлишкової ваги всього за сім дней.Правила ощадливої дієти дадуть Вам можливість вживати їжу правильно і дотримуватися при цьому належну міру. Ви легко і просто з невеликими зусиллями зможете підкоригувати свої вагові показники тела.Но необхідно уточнити те, що ефективні результати схуднення будуть в повній залежності від початкового ваги тіла. Адже ні для кого не є секретом, що чим більше початковий вага, тим швидше можуть танути жирові відкладення. Втім, так само стрімко вони можуть і відновлюватися після припинення дотримання диеты.Разработчики ощадливої дієти з упевненістю говорять про те, що чергування пропонованих варіантів меню раціону харчування ощадливої дієти може прикрасити й урізноманітнити представлені страви і дозволить людині, котра худне витримати її вимоги до самого кінця. Одночасно з вживанням мінеральної столової води без газу, дозволяється також вживання несолодких напоїв, наприклад, таких як ягідні і фруктові компоти без додавання цукру, несолодкий зелений чай, настій шиповника.В останнім часом стали з'являтися чутки, що зазвичай здорове правильне харчування буде коштувати дорогих фінансових вкладень, це глибоко помилкова думка. Адже здорова їжа є простий натуральною їжею, а значить і недорогий. А якщо ще й зменшувати вживаються порції, то в будь-якому випадку Ваша продуктовий кошик виявиться досить економною і не дуже дорогой.Здоровое харчування - це, насамперед, харчування, яке збалансовано по розумному співвідношенню формули «жири, білки вуглеводи». Такий вид харчування буде містити велику кількість вітамінів, мінеральних речовин, при цьому будуть використовуватися лише натуральні продукти природного происхождения.В щодобовому раціоні здорової людини, в залежності від його індивідуальних потреб і особливостей вживається їм їжа повинна містити 50% вуглеводів, 40% білків і 10% жиров.Примерно 20 років тому дієтологи з Америки шляхом наукових досліджень змогли визначити і створити своєрідну «Піраміду здорового харчування». Всі продукти в її складі розташовані від підстави до самої вершини, по мірі зменшення їх корисності для організму людини. Піраміда яскраво демонструє, що правильне здорове харчування може бути доступно всім, і воно є досить економним. Основна група натуральних природних продуктів буде представлена зерновими, вона, до речі, найдешевша. Це також свіжі фрукти і овочі, саме з таких продуктів організм зможе отримати ті 50% вуглеводної їжі, такі продукти зазвичай з вмістом низького глікемічного індексу. Вони довгий час розщеплюються в організмі людини і підтримують нормальні показники рівня цукру в крові. А з-за великого вмісту харчових волокон вони здатні забезпечити нормальне функціонування всього шлунково-кишкового тракту человека.Каждый день в меню раціону харчування повинно бути два зернових і овочевих страв. Порція круп'яних і зернових страв повинна бути дорівнює 70 грам, а овочевих страв порція повинна бути не менше 150 грамів. Також в раціон харчування повинні бути включені кілька скибочок хліба з висівками і п'ять порцій свіжих фруктів (один фрукт має бути середнього розміру) або одна порція будь-яких свіжих ягід. Найкращим стравою сніданку, як і завжди, буде каша - це кукурудзяна, вівсяна, гречана і др.Овощи у свіжому, тушкованому і відвареному вигляді завжди повинні бути присутніми в меню обіду і вечері. Помилкова думка про те, що овочі і фрукти призведуть до суттєвого подорожчання продуктового кошика, повністю не відповідає істині. Адже останнім часом деякі дієтологи радять скорочувати частку фруктів в раціоні харчування, а збільшувати відсоток вживання сезонних овочів. Також овочі і фрукти вітчизняного виробництва (огірки, кабачки, яблука, груші, сливи, морква, буряк, вся городня зелень) мають у своєму складі значно більше корисних вітамінів і мікроелементів, ніж поставляється в супермаркети, привезена з далеких країн, екзотична овочева і фруктова продукція.

Зразкове меню раціону харчування ощадливої дієти


Варіант перший
Перший сніданок:
  • три варених перепелиних яйця;
  • скибочку житнього хліба, намазаний тонким шаром вершкового масла;
  • чашка зеленого чаю з часточкою лимона.
Другий сніданок:
  • шматочок висівкового хліба;
  • 25 грамів нежирної шинки;
  • свіжі томати;
  • склянку знежиреного молока.
Обід:
  • тарілка борщу з буряками;
  • дві фрикадельки з яловичого фаршу з гарніром зі спагеті;
  • чашка салату, приготованого з свіжої, натертої моркви, дрібно накришеною зелені кропу і петрушки з оливковою олією;
  • полуничне желе.
Вечеря:
  • порція ледачих вареників з сиром;
  • склянку томатного соку.

Варіант другий
Перший сніданок:
  • скибочку житнього хліба, намазаний тонким шаром вершкового масла;
  • 150 грамів нежирного сиру з дрібно нарізаними шматочками будь-яких фруктів;
  • склянку натурального чорного кава з додаванням знежиреного молока.
Другий сніданок:
  • будь-які сезонні фрукти в необмеженій кількості.
Обід:
  • невелика порція жаркого з телятини, приготованого з мінімальною кількістю рослинного жиру;
  • вегетаріанський бульйон з додаванням гречаної крупи;
  • свіжий салат з листя зеленого салату, шпинату, солодкого перцю та огірків.
Полуденок:
  • невеликий шматочок бісквіта;
  • склянку нежирного молока.
Вечеря:
  • порція заливний морської риби;
  • свіжий салат з будь-яких сезонних овочів із зеленню і оливковою олією;
  • шматочок черствого білого хліба.
Категория: Дієти
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: