Набагато поліпшити свій настрій і підняти життєвий тонус допоможуть продукти, які викликають приплив великої кількості ендорфінів, потужних гормонів радості. Найперші місця у списку таких продуктів займають шоколад, банани і сухе біле вино. Хоча вони і не є дієтичними продуктами, але користь організму від їх вживання величезна. Також до цього переліку відносяться овочі темно-зеленого кольору, які багаті селеном - спаржа, шпинат, брокколі. До того ж всього 200 грамів свіжого морквяного або апельсинового соку здатні швидко викликати відчуття припливу щастя та гарного настрою. З великим бажанням необхідно включати в свій раціон харчування страви, що містять велику кількість білка, що міститься в яйцях, твердому сирі та морепродуктах.В даний час в Англії отримало свій початок рух, який називається «mood food», яке грунтується на вживанні продуктів, підвищують настрій. Лідери і засновники цього руху пропонують всім бажаючим спробувати на собі меню, що складається з продуктів, що викликають потужний потік гормонів радості. Прихильники цього напрямку впевнені, що вживаючи таку їжу, можна легко навчитися ставитися до оточуючого Вас світу з великою часткою оптимизма.Даже в тому випадку, якщо людина дуже ретельно стежить за своєю фігурою, немає необхідності відмовляти собі в радості вживання страв, включених у меню дієти «Смачне щастя».Основними принципами дієти «Смачне щастя» є наступні правила: - немає ніякої потреби, позбавляти себе десертних страв самий корисний і простий вигляд десерту - фініки, в 100 грамах цих плодів міститься приблизно 280 ккал;
- вживання розумної кількості спецій здатне підвищити настрій і імунітет ослабленого організму, вони не додадуть вам небажаного кількості калорій мускатний горіх, каррі, перець, гвоздика;
- вживання теплих напоїв здатне добре пригнічувати апетит, а всього одна маленька чашка гарячого шоколаду або склянку трав'яного чаю, є самими необхідними засобами сумні, тужливі хвилини вишів життя.
Приблизне меню раціону харчування дієти «Смачне щастя»Сніданок: - один банан середнього розміру;
- два-три скибочки чорного шоколаду;
- одна чашка ароматизованого трав'яного чаю меліса, карамель, ваніль.
Обід: - один невеликий шматок пісного яловичого або курячого м'яса з гарніром з тушкованих або спечених на грилі сезонних овочів;
- порція свіжого овочевого салату з тертої моркви, селери, городньої зелені з додаванням невеликої кількості оливкової олії;
- один келих сухого білого вина.
Полуденок: - одна велика гість свіжих лісових ягід;
- два-три скибочки чорного шоколаду;
- один мандарин, жменька гранатових зерен і одне зелене яблуко.
Вечеря: - невеликий шматочок тертого сиру з цвіллю;
- один келих червоного сухого вина;
- порція свіжого салату, приготованого з авокадо і томатів з додаванням рослинних спецій і невеликої кількості оливкової олії.
У великій теплій компанії завжди веселіше і радісніше. Зберіться за одним великим столом за трапезою, яка навряд чи кому доведеться не до смаку, а саме на фондю з киплячим сиром грюєр, білим сухим вином, з пісної найсвіжішої шинкою і шматочками підсушеного хліба на довгих вилочках. Саме таке застілля не може бути сумним і залишить у пам'яті багато приємних воспоминаний.Не забудьте додати до страв на Вашому столі гвоздику, корицю, ваніль. Не завадять трапезі, а тільки її прикрасять смажені каштани. Готувати їх досить просто, необхідно їх кинути на добре розігріту сковороду і чекати «вибуху» коричневих шкурок. Незабутній запах обсмажених каштанів дуже нагадує своїм смаком смажений солодкий картофель.Большое задоволення від вживання таких апетитних плодів здатна розгорнути навколишній Вас світ самої привітною стороною.
|