Головна » Статті » Здоров'я і краса

Що таке калінджі?
Калінджі – це трав'янистий однолітник сімейства лютикова. У нас рослина більше відомо як чорнушка посівна або чорний тмі Особливо цінуються насіння цієї рослини.
На смак насіння спочатку здаються гіркуватими, потім – гострими, як перчик. Найбільш популярна калінджі в єгипетській кухні, а арабських країнах і в Індії, в європейській кухні насіння калінджі використовуються досить рідко.
Часто калінджі застосовують замість чорного перцю, якому вона трохи поступається за гостротою і аромату. Але у калінджі є незаперечна перевага – вона не дратує слизову шлунка. Можна насіння калінджі використовувати при солінні огірків, квашення капусти, при випікання здобних булочок, печива, кренделів (перед тим, як ставити в духовку, випічку посипають насінням). Використовують як ароматизатор для солодких страв, киселів, пудингів, мусів.
Насіння калінджі дуже корисні – вони поліпшують травлення, використовуються при захворюваннях горла, покращують роботу головного мозку і гостроту зору.
Категория: Здоров'я і краса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: