Головна » Статті » Здоров'я і краса

Яка риба найкорисніша?
Дієтологи наполегливо радять їсти більше риби. Смачна і корисна риба містить безліч вітамінів і мінеральних речовин, допомагає залишатися стрункими і здоровими. Не обов'язково купувати найдорожчу рибу, серед доступних продуктів теж чимало корисних сортів риби.

Крижана риба – чемпіон за вмістом фосфору, калію, фтору та інших вітамінів і мікроелементів. Мешкає вона виключно в чистих водах, тому в м'ясі не може бути шкідливих речовин. 100 гр. риби містить 91 к/кал.
Тунець – ще один лідер за кількістю вітамінів. М'ясо тунця зовсім не жирне, в ньому багато білка, фосфору, кальцію, селену, вітаміну D. В 100 гр. м'яса тунця всього 80 к/кал.
Сібас або морський вовк. В м'ясі цієї риби є вітаміни групи В, багато кальцію і інших корисних мікроелементів і практично немає жиру. Останнім часом рибу почали вирощувати на рибних фермах в Іспанії, Італії, Франції, але у такого сібаса м'ясо жирніше. У 100 гр. приблизно 82 к/кал.
Барабулька або султанка. М'ясо у неї дуже ніжне і багате вітамінами А і D. У 100 гр. всього 82 к/кал.
Дорада – улюблена риба шеф-кухарів, у неї майже немає кісток. Дуже ніжне м'ясо, вимагає делікатного приготування. У 100 гр. 90 к/кал.
Тріска. Печінка атлантичної тріски містить риб'ячий жир, вітаміни D, А, вітаміни групи В, сприяє схудненню. У 100 гр. 69 к/кал.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: м'ясо, к/кал
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: