Головна » Статті » Спосіб життя |
Ожиріння підвищує ймовірність раку стравоходу
Ожиріння стоїть за зростанням захворюваності одного з найбільш смертоносних типів раку серед чоловіків - раку стравоходу (аденокарциноми стравоходу). Найчастіше цей вид раку діагностують пізно, тому показник смерті значно підвищений. Медики повідомили, що пацієнти в середньому живуть 3-9 місяців з моменту постановки діагнозу. Лише 13% живуть 5 років і більше. Дане захворювання зустрічається серед чоловіків у три рази частіше, ніж серед жінок. Представниць слабкої статі до приходу менопаузи захищають гормони. Нерідко особи із зайвою вагою стикаються з розвитком кислотного рефлюксу (печії), при якому вміст шлунка постійно викидається назад в стравохід. Даний процес травмує вистилку стравоходу і згодом значною мірою підвищує ризик виникнення раку. Тім Андервуд, хірург з Університету Саутгемптона, закликає пацієнтів з проблемами травлення і зайвою вагою уважно відслідковувати стан свого здоров'я. Нерідко вони ігнорують симптоми розвивається раку. Варто звернутися до лікаря, якщо відразу після прийому їжі починається печія. Крім ожиріння і печії, в список факторів ризику також потрапили куріння, недостатнє споживання фруктів і овочів, спиртне. | |
Категория: Спосіб життя
|
|
Всього коментарів: 0 | |