Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як зменшити кількість нітратів у овочах?
Відомо, що ранні фрукти та овочі «багаті» на нітрати. Спробуємо розібратися, чи можна якось зменшити їх вміст у рослинах.
Найбільше нітратів зазвичай накопичується в черешках листків і біля основи рослин. Вирізаючи ці місця, можна уникнути несподіваних отруєнь.
У кого де нітрати «сидять»?
•Білокачанна капуста — верхні листки, прожилки і серцевина.
•Морква, буряк — серцевина, яка буде мати білуватий колір.
•Огірки, редис — обрізати з обох сторін по 1 см, очистити від шкірки.
•Помідор — видалити верх і низ.
•Кріп, петрушка, салат — обрізати стебла.
І ще кілька корисних порад:
•Овочі ретельно миємо перед вживанням, можна навіть із застосуванням слабкого розчину соди (1 ст. ложка на 1 л води), потім ще раз обполіскуємо під проточною водою.
•Замочуємо у воді перед приготуванням, але не більше, ніж на 15 хвилин, інакше підуть і всі вітаміни.
•Проварена морква втрачає половину нітратів, а буряк і картопля — всі 20%. Бажано зливати першу воду після того, як овочі закиплять.
•Просто теплова обробка (на пару, смаження) знизять кількість нітратів на 10%.
•Купуємо продукти в перевірених торгових точках, де можна попросити сертифікат відповідності. Стихійних ринків у цю пору року слід особливо уникати.
•Нейтралізує дію нітратів вітамін С, який можна прийняти перед їжею у вигляді аскорбінки.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: нітратів
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: