Головна » Статті » Здоров'я і краса |
Як зменшити кількість нітратів у овочах?
Відомо, що ранні фрукти та овочі «багаті» на нітрати. Спробуємо розібратися, чи можна якось зменшити їх вміст у рослинах. Найбільше нітратів зазвичай накопичується в черешках листків і біля основи рослин. Вирізаючи ці місця, можна уникнути несподіваних отруєнь. У кого де нітрати «сидять»? •Білокачанна капуста — верхні листки, прожилки і серцевина. •Морква, буряк — серцевина, яка буде мати білуватий колір. •Огірки, редис — обрізати з обох сторін по 1 см, очистити від шкірки. •Помідор — видалити верх і низ. •Кріп, петрушка, салат — обрізати стебла. І ще кілька корисних порад: •Овочі ретельно миємо перед вживанням, можна навіть із застосуванням слабкого розчину соди (1 ст. ложка на 1 л води), потім ще раз обполіскуємо під проточною водою. •Замочуємо у воді перед приготуванням, але не більше, ніж на 15 хвилин, інакше підуть і всі вітаміни. •Проварена морква втрачає половину нітратів, а буряк і картопля — всі 20%. Бажано зливати першу воду після того, як овочі закиплять. •Просто теплова обробка (на пару, смаження) знизять кількість нітратів на 10%. •Купуємо продукти в перевірених торгових точках, де можна попросити сертифікат відповідності. Стихійних ринків у цю пору року слід особливо уникати. •Нейтралізує дію нітратів вітамін С, який можна прийняти перед їжею у вигляді аскорбінки. | |
Категория: Здоров'я і краса
|
|
Всього коментарів: 0 | |