Головна » Статті » Здоров'я і краса |
Як заварювати глід?
Відвари і настої – це швидкопсувні продукти, тому готувати їх треба безпосередньо перед вживанням. Якщо зберігати більше доби, то цілюща сила напоїв різко знижується. При миготливій аритмії заварюють квітки глоду. П'ять грам сухих квіток заливають склянкою окропу, тримають на самому маленькому вогні (упарюють) чверть години, потім ще стільки ж витримують на паровій бані. Дають настою охолонути, проціджують і розводять кип'яченою водою кімнатної температури до загального об'єму 200 мл Приймають три рази в день до їжі по половині склянки. При синдромі «втомленого серця» готують настій з подрібнених сухих плодів глоду. 15 грам подрібнених плодів заливають склянкою окропу і готують так само, як у вище наведеному рецепті. Приймати настій потрібно регулярно. Для отримання комплексного лікувального ефекту використовують трав'яний збір, у складі якого є глід. Для нормалізації роботи нервової системи, поліпшення сну, зменшення потовиділення рекомендується робити настій з квіток глоду в поєднанні з іншими травами – собачою кропивою, ромашкою, сушеницею (пропорції 4:4:1:4). Столова ложка збору заливається склянкою крутого окропу, настояти півгодини. проціджують і приймається по дві – три столові ложки перед їжею. | |
Категория: Здоров'я і краса
|
|
Всього коментарів: 0 | |