Головна » Статті » Дієти

Які продукти корисні для здоров'я серця?
На сьогоднішній день захворювання серцево-судинної системи знаходяться на лідируючих позиціях серед причин смертності. До цього призводить неправильне харчування, стреси і малорухливий спосіб життя, які супроводжують сучасне суспільство. Особливо небезпечні для здоров'я серця і судин смажена їжа, напівфабрикати і фаст-фуд. Якщо вчасно змінити свій раціон харчування, можна знизити до мінімуму ймовірність захворювань серцево-судинної системи. Ні для кого не секрет, що попередити захворювання можна завдяки своєчасно вжитим профілактичним заходам. У цьому допоможуть корисні для серця продукти харчування.
Згідно з дослідженням вдалося з'ясувати, що люди, які проживають в теплих країнах, набагато рідше страждають від захворювань серця і надмірної ваги. Справа в тому, що при високій температурі повітря бажання поїсти виникає рідше. Тому важкі м'ясні страви заміщуються фруктами, овочами і рибою.
Продукти корисні для здоров'я серцево-судинної системи
Щоб запобігти розвитку захворювань серця рекомендується включити в число основних продуктів харчування рибу. Причому жирні її сорти повинні переважати в раціоні. В тунці, форелі, скумбрії, лососі міститься значна кількість жирних кислот омега-3, які більш корисні, ніж жири, що знаходяться в м'ясі. Омега-3 сприяє скороченню числа серцевих нападів і інфарктів в кілька разів.
Позитивний вплив на роботу серцевого м'яза надає споживання бобових, висівок і вівсяних пластівців. Завдяки клітковини, що містяться в цих продуктах, знижується рівень холестерину в крові, відбувається зміцнення судин. Споживання цих продуктів сприяє нормалізації кров'яного тиску. Важливо, щоб вівсяні холопська і крупи були цільнозерновими.
Щоб зміцнити серцевий мишку і підвищити тонус судин рекомендується замінити майонез на оливкову олію. Воно ідеально поєднується з будь-якими продуктами. Оливкова олія багата на вітаміни А і Е, що захищають серце від негативного впливу вільних радикалів. Жирні кислоти, що містяться в олії, сприяють позбавленню організму від надлишків холестерину. Вживання в помірній кількості оливкової олії дозволяє уникнути розвитку атеросклерозу.
В щоденному раціоні кожної людини обов'язково має бути часник, в якому міститься понад 70 активних речовин, які сприятливо впливають на міокард та сприяють зниженню напруги стінок кровоносних судин і нормалізації артеріального тиску.
Капуста брокколі також сприятливо впливає на роботу серця. У ній містяться активні мікроелементи, що запобігають утворенню атеросклеротичних бляшок. А вітамін С, яким багата брокколі, сприяє захисту клітин від вільних радикалів і уповільнює процес старіння організму.
До продуктів, які необхідно включити в своє меню бажають захистити своє серце, відноситься гарбуз, багата на калій і бета-керотин, які запобігають розвитку атеросклерозу і стабілізує артеріальний тиск.
В числі корисних для серця продуктів знаходяться кедрові, волоські горіхи і мигдаль. Вони багаті на вміст омега-3 жирних кислот, необхідних для здоров'я серця і збереження тонусу судин. Крім того горіхи багаті на калій, магній, вітамін С, В і РР.
У яблуках містяться флавоноїди, які сприяють зниженню рівня холестерину і зменшують ймовірність розвитку ішемічної хвороби серця. Тому їх також слід включити в раціон харчування. Курага, гранат, авокадо, ягоди, соя не менш важливі для здоров'я і нормальної роботи серцево-судинної системи.
Категория: Дієти
| Теги: СЕРЦЕ
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: