Головна » Статті » Здоров'я і краса

Чим корисні проростки?
Проростки вважаються однією з найкорисніших продуктів харчування. Причому, корисні не тільки проростки ячменю або пшениці, пророслі насіння багатьох овочів вітамінів містять у десятки разів більше, ніж самі овочі.

В пророщеному насінні синтезуються всі біологічно активні речовини необхідні для початку розвитку і росту рослини – рослинні гормони, ферменти, вітаміни, антиоксиданти. Наприклад, в пророщених насіння редиски концентрація вітаміну А збільшується до сорока разів, в ячмені вміст вітаміну В6 зростає в 25 разів, в зеленому горошку вітаміну С стає в сім разів більше. Максимальний вміст всіх корисних речовин в пророщених насіння спостерігається на четвертий – сьомий день після проростання. На сьогоднішній день не всі компоненти, необхідні для початку росту рослини відомі вченим, належить зробити ще чимало важливих відкриттів. Але дещо-що вже стало відомим. Не так давно в проростках брокколі був виявлений глюкорафанин – речовина з потужним дією проти злоякісної пухлини.
Проростки самі по собі не мають ніякого смаку, самостійного страви з них не вийде. Краще додавати цей корисний компонент в овочеві салати, тим більше що знайти їх сьогодні не проблема, проростки продаються у великих супермаркетах у відділі свіжих овочів.
Категория: Здоров'я і краса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: