Головна » Статті » Профілактика |
Пшоняна каша - ворог старіння
За словами лікарів, пшоняна каша обов'язково повинна бути присутнім у раціоні жінок і жителів екологічно неблагополучних районів. Звичайна пшонка допомагає боротися з ознаками старіння і сприяє виведенню з організму токсинів і важких металів. Якщо ви досі не можете увійти в робочий ритм після новорічних канікул, зверніть увагу на пшоняну кашу. Пшонка - дешева крупа, якої повно в будь-якому продуктовому магазині. Але для організму вона просто криниця корисних речовин. Одна з особливостей пшоняної каші в тому, що вона виводить з організму залишки ліків, шлаків, токсинів, важких металів, і тому особливо необхідна жителям великих міст, екологічно забруднених територій. Лікарі вважають, що пшонка обов'язково повинна входити в їх раціон. Пшоно добре засвоюється організмом, його рекомендують вживати при хворобах серця, печінки і травної системи, діабеті. Пшонка служить прекрасним засобом для профілактики дисбактеріозу та відновлення здорової мікрофлори ШКТ. Вона знижує холестерин і зменшує ризик захворювання атеросклерозом, очищаючи судини. У пшоняної каші є незамінні амінокислоти, вітаміни В1, В2, В5, вітамін РР, магній, калій, залізо, марганець, мідь, фтор, фосфор. Пшонка багата кремнієм - найважливішою, поряд з кальцієм, матеріалом для будівництва кісток. Таким чином, регулярне вживання пшоняної каші посприяє хорошого стану волосся і зубів, кольорі особи, вбереже від ранніх зморшок і передчасного старіння. Але в будь-якому випадку важливо пам'ятати, що каші знаходяться приблизно на кордоні між «корисними» і «поміркованими» продуктами харчування за насиченістю глюкозою. Бажаючі схуднути не повинні їсти каші занадто часто і занадто великими порціями. Особливості приготування. Жир, що знаходиться в зародку пшона-дранец, з часом розпадається, і пшоно може прогіркнути. Щоб позбутися неприємного присмаку, пшоно перед приготуванням слід добре промити гарячою водою або вимочити в холодній. | |
Категория: Профілактика
|
|
Всього коментарів: 0 | |