Головна » Статті » Профілактика |
Про користь зеленого чаю
Хоча в нашій країні воліють чорний чай, на думку фахівців, зелений корисніше. Технологія його виробництва дозволяє зберегти не тільки природний колір і аромат, але і вітаміни Авітаміноз не страшний Вітаміну С в зеленому чаї в десять разів більше, ніж в чорному. А за кількістю вітаміну Р, який підвищує міцність стінок кровоносних судин, цей напій відноситься до «чемпіонам». Поєднання вітамінів Р і С, що містяться в зеленому чаї, взаємно підсилює їх дію, а комплекс вітамінів групи В нормалізує роботу нервової системи, добре діє на шкіру і на обмін речовин. Старіння сповільнюється Вступаючи в боротьбу з вільними радикалами, катехіни зеленого чаю припиняють старіння організму і захищають його від раку. В Японії, де досконально вивчаються властивості цього напою, спеціалісти Центру дослідження раку довели, що регулярне вживання зеленого чаю знижує ризик виникнення пухлин. Вага йде Присутність в зеленому чаї таніну полегшує травлення, активізує роботу шлунково-кишкового тракту, що служить вірним підмогою в боротьбі із зайвою вагою. В Середній Азії здавна запиваючи зеленим чаєм жирну їжу, щоб уникнути відчуття тяжкості в шлунку. Пектини зеленого чаю розщеплюють жири. І ті легко переробляються в організмі, не відкладаючись про запас. Нейтралізує жири, зелений чай знижує рівень холестерину в крові, тим самим відсуваючи наступ атеросклерозу. Бактерії знищуються Зелений чай успішно справляється з харчовими отруєннями і навіть перемагає кишкову інфекцію. Вчені Туркменії ще в 50-х роках встановили, що серед всіх різновидів чаю зелений наділений самими сильними бактерицидними властивостями. Організм очищається Адсорбирующая здатність напою дозволяє позбавити шлунок і кишечник від шкідливих речовин, а його сечогінну дію - очистити від токсинів і солей нирки. Зелений чай інтенсивно виводить шкідливі речовини також з потом. Одночасно прочищаються пори, шкірі легше дихається, і її загальний стан поліпшується. Опромінення шкодить менше У повсякденному житті на нас впливають різні негативні випромінювання, починаючи з сонячної радіації і закінчуючи телевізорами, комп'ютерами, побутовою технікою, випускають аж ніяк не безневинні електромагнітні хвилі. Зелений чай є відмінним протиотрутою від усіх цих «електронних нечистот» і легко виводить їх з організму. Мозок активізується Чай розширює судини головного мозку, поліпшуючи її кровопостачання і харчування киснем. Разом з тим завдяки комплексному впливу зеленого чаю на нервову, дихальну і серцево-судинну системи, підвищується загальний життєвий тонус і працездатність. Чайні дрібниці Погана вода здатна зіпсувати найкращий чай. Вода для заварки повинна бути м'якою. В ідеалі треба купувати якісну питну у бутлях. Але можна скористатися фільтрами, які воду й очищують, і пом'якшують. Воду для чаю не можна кип'ятити двічі. Інакше смак буде зіпсований. Не варто довго наполягати зелений чай у заварному чайнику. Листя при цьому «запарюються» і втрачають вітаміни. У Китаї зелений чай заварюють прямо в чашці, накриваючи її спеціальної кришечкою. Одну або півтори чайної ложки листя заливають на об'єму чашки гарячої водою, давши їй трохи «заспокоїтися» після кипіння. Після чого настоюють 2-3 хвилини. Випивши першу порцію напою, заварку не міняють, а використовують її ще двічі за день, щоб чайний лист повністю віддав всі свої «багатства». Вважається, що перша чашка має ароматний, але ще слабкий настій. А після другої і третьої заливки проявляється смак зеленого чаю. Крупнолістовиє чаї, як правило, ароматні, а мелколистовые - більш міцні і терпкі. Вищі сорти зеленого чаю виготовляються з верхніх свіжих листочків. Солодощі з зеленим чаєм не забороняються, але лише «вприкуску». Зелений чай - настільки делікатний продукт, що будь-які додавання у вигляді цукру, варення або меду змінять його смак до невпізнання. | |
Категория: Профілактика
|
|
Всього коментарів: 0 | |