Головна » Статті » Профілактика |
Чим корисний і небезпечний олів'є
Без цього калорійного блюда новорічні свята в Росії неможливі. Але лікарі ставляться до олів'є по-різному: його і лають, і хвалять. Так є насправді користь у новорічному олів'є, і так вже воно шкідливо для здоров'я? У чому користь олів'є Вітаміни. Здається, ще ніхто не говорив, що варені овочі шкідливі. Для приготування олів'є використовується цілий овочевий букет, в якому міститься комплекс вітамінів, рослинні волокна - найцінніші для шлунково-кишкового тракту і для боротьби з раком речовини. Нежирне. Якщо готувати олів'є за класстческому рецептом, воно буде «важити» значно менше калорій. У ньому використовується відварне нежирне м'ясо, яке робить салат ситним, але при цьому не містить в собі велику кількість насичених жирів. Білок. До складу яєць входять всі основні амінокислоти - будівельний матеріал для білків. Водно-сольовий баланс. Використовуйте для приготування олів'є солоні огірки - вони допомагають відновити водно-сольовий баланс в організмі в момент бурхливих алкогольних узливань. Заправка. Якщо не використовувати жирний магазинний майонез, а готувати соус самостійно, це буде суто натуральний продукт. До того ж заправку для олів'є можна свідомо вибирати менш калорійну - наприклад, сметанную або натурального йогурту з лимонним соком. Чим небезпечний олів'є Салати з майонезом можуть нашкодити, насамперед, людям зі слабким шлунком. У них намішано дуже багато інгредієнтів, тому така суміш довго перетравлюється і викликає неприємний тягар. Як правило, люди починають святкувати саме з олів'є, що погано для підшлункової залози (особливо для людей з хронічним панкреатитом). Якщо поряд ліг ще й алкоголь, можна легко опинитися в лікарні з гострим панкреатитом. Що робити: починати святкувати не з олів'є, а з білкової їжі. Нехай спочатку в шлунок потрапить м'ясо, риба або птах. | |
Категория: Профілактика
|
|
Всього коментарів: 0 | |