Головна » Статті » Дієти

Мозаїчна дієта
На мозаїчної дієті Вам вдасться розлучитися приблизно з п'ятьма кілограмами зайвої ваги тіла всього за 30 днів її дотримання. Якщо така кількість скинутої ваги здасться Вам замалим, то варто згадати істину, що кожен кілограм вище цього показника, за абсолютним запевненнями багатьох сучасних дієтологів, легко зможе повернутися. Так що краще позбавлятися від надмірної ваги повільно, але вірно.

Головні принципи мозаїчної дієти:

  • всі продукти, що містять злаки, дозволяється вживати тільки в першій половині дня;
  • всі овочі і фрукти, включені в раціон харчування мозаїчної дієти повинні вживатися виключно в свіжому вигляді, а соки тільки свіжовичавленими;
  • після ранкового сніданку слід пити «Актімель», а перед нічним сном для поліпшення метаболічного процесу випивати одну склянку нежирного кефіру;
  • не потрібно забувати випивати протягом одного дня не менше півтора літрів рідини, а солі не більше п'яти грамів на добу.
Якщо Ви прийняли рішення обрати саме такий варіант дієти, то за суті вона повинна щотижня складатися з дотримання одного з видів розвантажувальних днів (м'ясного, молочного, рибного, «морського», вегетаріанського). Їх чергування слід проводити в самостійному режимі, виходячи з Ваших бажань і предпочтений.Во час дотримання будь-розвантажувальних днів мозаїчної дієти дозволяється вживати протягом одного дня мінеральну негазовану воду, будь-які зелені овочі і свіжі яблука.

Зразкове меню раціону харчування рибних розвантажувальних днів

Сніданок:
  • каша, приготовлена з трьох столових ложок вівсяної крупи і невеликої кількості нежирного молока з додаванням невеликої жменьки свіжих ягід.
Обід:
  • 250 грамів юшки без пасерованих овочів;
  • 200 грамів відвареного або консервованого тунця;
  • чашка бурого рису з відварною цибулею-пореєм;
  • склянка компоту з свіжих яблук і груш без додавання цукру.
Вечеря:
  • свіжий салат зі свіжої тертої моркви, цвітної капусти, двох столових ложок свіжого або консервованого зеленого горошку і однієї столової ложки оливкової олії;
  • чашка зеленого або трав'яного чаю з однією столовою ложкою натурального меду.

Зразкове меню раціону харчування вегетаріанських розвантажувальних днів

Сніданок:
  • 100 грамів розсільного сиру;
  • три столові ложки вівсяної крупи, залитих невеликою кількістю натурального йогурту з шматочками дрібно подрібнених свіжих фруктів;
  • 200 р свіжого грейпфрутового соку.
Обід:
  • тарілка вегетаріанського бульйону, приготованого з солодкого перцю, листя селери, суцвіть цвітної капусти, моркви.
  • 100 грамів картопляних биточків; відварна капуста брокколі;
  • одне відварене куряче яйце;
  • 200 грамів настою з шипшини.
Вечеря:
  • порція свіжого салату з будь-яких сезонних фруктів;
  • склянка нежирного йогурту.

Зразкове меню раціону харчування м'ясних розвантажувальних днів

Сніданок:
  • омлет з двох яєчних білків;
  • один стакан ананасового соку.
Обід:
  • тарілка нежирного м'ясного супу з дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки;
  • невеликий шматочок відвареної нежирної яловичини;
  • салат із червонокачанної капусти томатів;
  • стакан журавлинного морсу.
Вечеря:
  • свіжий салат з білокачанної капусти, відвареного буряка, однієї столової ложки зеленого горошку і однієї десертної ложки оливкової олії;
  • склянку зеленого чаю з натуральним медом.

Зразкове меню раціону харчування «морських» розвантажувальних днів

Сніданок:
  • три столові ложки вівсяної крупи, залитих нежирним молоком;
  • 200 грамів зеленого чаю з натуральним медом.
Обід:
  • тарілка юшки з дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки;
  • 400 грамів варених будь-яких морепродуктів;
  • чашка бурого відвареного рису;
  • склянку компоту із сухофруктів без додавання цукру.
Вечеря:
  • порція салату з відвареної морської капусти з креветками в необмеженій кількості;
  • 200 грамів столової мінеральної води без газу з додаванням часточки лимона.

Зразкове меню раціону харчування молочних розвантажувальних днів

Сніданок:
  • 80 грамів розсільного сиру;
  • три столові ложки вівсяної крупи з додаванням натурального несолодкого йогурту;
  • склянку неміцного зеленого чаю з натуральним медом.
Обід:
  • тарілка овочевого бульйону з додаванням коричневого рису;
  • порція запіканки, приготовленої з 200 грамів нежирного сиру, однієї столової ложки манної крупи, однією десертної ложки натурального меду;
  • один стакан брусничного морсу.
Вечеря:
  • 200 грамів нежирного сиру;
  • 200 грамів знежиреного кефіру.
Категория: Дієти
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: