Метод схуднення, що має назву мікс-дієта являє собою систему чергування жорстких розвантажувальних днів протягом досить тривалого періоду часу. Ця високоефективна дієта рекомендована тим людям, хто бажає позбавитися від зайвої ваги тіла більше ніж на 7-8 кілограмів у досить стислі терміни времени.Сутью схуднення мікс-дієти є здійснення зниження калорійності раціону харчування і вживання продуктів харчування протягом одного дня тільки строго обмеженого типу. Це дає гарну можливість провести очищення кишечника і виведення з організму зайве скопилася рідини. Крім усього іншого також відбувається і процес спалювання жирових накопичень організму. Але Ви повинні пам'ятати, що від жирових накопичень позбутися досить складно, а результати схуднення в обсягах будуть трохи скромніший, ніж в інших суворих диетах.Соблюдение мікс-дієти можна використовувати тільки тим особам, які не страждають урологічними захворюваннями, захворюваннями печінки та шлунково-кишковими захворюваннями. Вам не можна брати на озброєння дотримання мікс дієти в тому випадку, якщо у Вас немає схильності до емоційного перееданию.Продолжительность першого етапу мікс-дієти становить від п'яти до семи днів. Передує початку дотримання другого етапу мікс-жорсткі дієти розвантажувальні заходи на свіжих овочах і фруктах. На їх основі Ви можете готувати різноманітні смачні салати, але додавати в них інші продукти суворо забороняється. Якщо дотримуватися суворі правила мікс-дієти Вам дуже складно, то слід додавати до свого раціону харчування якоїсь знежирений несолодкий кисломолочний продукт в кількості 250 грамів. Вживати його дозволяється щодня за дві години до нічного сна.На протягом першого етапу щодня в меню мікс-дієти повинні бути включені півтора кілограма свіжих овочів і фруктів. Однак при вживанні моркви і буряків забороняється піддавати їх будь-термічній обробці. Табу накладається на вживання таких продуктів харчування як картопля, банани, виноград, мандарини, кукурудза, манго. Метою першого етапу мікс-дієти є повне очищення систем організму. Дотримання питного режиму строго обов'язково, рекомендуються до вживання зелений несолодкий чай і різні трав'яні відвари і настої.Зразкове меню раціону харчування першого етапу мікс-дієтиПерший сніданок: - одна свіжа груша, персик або фруктове пюре, приготовлене на їх основі.
Другий сніданок:Обід: - порція свіжого овочевого салату, приготованого з білокачанної капусти, моркви з додаванням кількох крапель соку лимона.
Полуденок:Вечеря: - порція свіжого овочевого салату, приготованого з томатів, огірків, кропу, петрушки з додаванням кількох крапель соку лимона.
Перед нічним сном: - 200 грамів знежиреного кефіру.
Тривалість другого етапу мікс-дієти складає всього п'ять днів. В цей час в меню Вашого раціону харчування обов'язково необхідно включити продукти, що містять білок, але м'ясні та рибні страви, як і раніше, будуть під забороною. У Ваше щоденне меню повинне бути включені знежирений кефір і сир, яєчні білки, свіжі фрукти і овощи.Для кожного дня мікс-дієти другого етапу слід вибрати один із запропонованих варіантів меню на кожен день, також можливе чергування зображень нижче варіантів.Зразкове меню раціону харчування п'яти варіантів другого етапу мікс-дієтиПерший варіант - один літр знежиреного кефіру;
- два кілограми свіжих яблук.
Другий варіант - один літр знежиреного кефіру;
- 300 грамів нежирного сиру.
Третій варіант - один літр знежиреного кефіру;
- 150 грамів білого м'яса курячої грудки;
- два варених яйця.
Четвертий варіант - один літр знежиреного кефіру;
- 150 грамів нежирного сиру;
- три апельсина або два грейпфрута.
П'ятий варіант - один літр знежиреного кефіру;
- 200 грамів відвареного білого м'яса курячої грудки або чотири відварених курячих білка.
Коли величина надлишкової ваги невисока, то тривалість другого етапу мікс-дієти може бути скорочена на два дні. Але, в той же час, будь-яке включення в раціон харчування інших продуктів додатково або збільшення вживаних порцій суворо запрещается.Продолжительность третього етапу мікс-дієти становить двадцять днів. Протягом цього відрізку часу допускається виконувати принцип чергування. Протягом перших двох днів необхідно харчуватися білками, а протягом наступних двох днів вживати їжу углеводистого типу, потім таке чергування триває і далі. Після кількох етапів чергування слід влаштувати один або два, за бажанням, розвантажувальних дні.Зразкове меню варіантів раціону харчування розвантажувальних днів мікс-дієтиОдин літр нежирного кефіру і 150 грамів відвареного курячого м'яса без жиру і кожи.ИлиДва літра нежирного кефира.ИлиПолтора літра нежирного кефіру, 200 грамів свіжого томатного соку, один житній сухарик.Или300 грамів знежиреного сметаны.ИлиПять-шість склянок нежирного молока.Зразкове меню раціону харчування білкових днів третього етапу мікс-дієтиСніданок: - 25 г підсушеного висівкового хліба;
- одна чайна ложка вершкового масла;
- одна чайна ложка натурального меду.
Обід: - 200 грамів курячого або яловичого бульйону;
- 150 грамів відвареної або приготованої на пару яловичого м'яса або два відварених курячих яйця;
- 100 грамів консервованого або свіжого зеленого горошку.
Полуденок: - половина чайної ложки натурального меду;
- 200 грамів нежирного теплого молока.
Вечеря: - 150 грамів відвареної або приготованої на грилі яловичого м'яса;
- одне відварене куряче яйце;
- 25 грамів нежирного твердого сиру.
Перед нічним сном: - 200 грамів нежирного кефіру або натурального несолодкого йогурту.
Зразкове меню раціону харчування вуглеводних днів третього етапу мікс-дієтиСніданок: - одна груша, яблуко і апельсин.
Обід: - порція овочевого бульйону без додавання картоплі і жиру;
- порція свіжого салату з будь-яких сезонних овочів;
- один скибочку висівкового хліба.
Полуденок: - порція свіжого салату з будь-яких сезонних овочів;
- два будь-яких свіжих фруктів.
Вечеря: - порція рагу, приготованого з кабачки, баклажани, помідори з невеликою кількістю оливкової олії;
- один невеликий сухарик з житнього хліба.
Правильне дотримання всіх вимог мікс-дієти неможливо поєднувати з активними заняттями фізичними навантаженнями. Після дотримання мікс-дієти необхідно протягом чотирьох місяців вживати в їжу низькокалорійні страви і продукти харчування, не порушуючи принципів збалансованості.
|