Класична дієта призначена при надмірній вазі для більш правильного обміну речовин, коли в організмі надмірність жирів. При класичній дієти відбувається зниження калорійності харчування за рахунок лімітованого споживання вуглеводів, які моментально печінкою перетворюються відкладенням жиру в организме.В харчуванні менше вживається жирів тваринного походження і навпаки - відсоток рослинних жирів зростає до 50, які активно витратять жирові відкладення в організмі. Раціон повинен складатися з безлічі неусвояемых вуглеводів, таких як (всілякі клітковини, геміцелюлоз), щоб організм відчував наполняемость.В харчуванні повинні бути виключені страви і продукти, що стимулюють аппетит.Классическая дієта обмежує споживання солі та рідини. Готуватися їжа переважно варінням, гасінням, припусканием і трохи менше - запіканням.Пропоновані страви і продукти до нихХліб і вироби з мукиЧерный хліб, пшеничний хліб, борошняні вироби з висівками. Споживані хліба обмежуються до 150 грамів на добу. Якщо при зважуванні вага тіла не зменшується - скорочує споживання хліба і далее.Первые страви (супи)В основному це вегетаріанські фруктові, овочеві з не дуже солодких ягід і плодів; 2 -3 рази на тиждень супи овочеві на слабеньких бульйонах. Порція супу - 25 - г в день.Гарниры і страви з овощейПища з відварних, припущених і запечених овочів (капуста кольорова і білокачанна, кабачки, гарбуз, помідори червоні і сині, ріпа). У меню повинні бути обмежені страви з картоплі, буряка, моркви, брукви, зеленого горошку (не більше 200 г на добу). Споживання солоних і маринованих овочів - ограничено.Гарниры і страви з макаронних виробів і крупРекомендуется споживання каш, відварених макаронних виробів, запіканки, пудинги з додаванням до нього плодів і овочів, але в невеликій кількості за рахунок зменшення частки хліба. Споживання гречаних і вівсяних каш - найбільш доцільно при класичній диете.Пища з м'яса кролика, птиці, рыбыЭти продукти повинні отвариваться цілим шматком, потім гаситься, запікатися або смажитися. Вживання відварного язика і печінки обмежений. В меню можна використовувати 1 - 2 зварених круто яйця або білкові омлеты.Продукты з молока і молочних блюдаМожно вживати саме молоко, кефір, кисле молоко, сир нежирний і страви з нього. Споживання сметани ограничено.Закуски і холодні блюдаУпотребляйте всілякі салати зі свіжих і квашених овочів, овочева ікра, вінегрети, салати з продуктів моря, риба заливна, м'ясо, вимочений оселедець, яловичий студень.Ягоды, желе, фрукти, компоти, муссыПряности і соуси. На неконцентровано овочевих відварах, слабких бульйонах, петрушка, кріп, ванілін, корица.Соки і напої Кава чорна з молоком, чай чорний, зелений, овочеві соки, соки з не дуже солодких плодів і ягід, настій шипшини.Заборонені продукти при класичній дієтівживання кондитерських виробів із здобного і листкового тіста, насичені бульйони, молочні страви з манною крупою, рисом, макаронними виробами, вершки, солені та мариновані овочі, солоні сири, виноград, родзинки, інжир, банани, солодкі соки, фініки. Примірне одноденне меню класичної дієтиПерший сніданок: - 100 грамів знежиреного сиру;
- 200 г тушкованої моркви;
- 200 грамів натурального несолодкого кави з додаванням молока.
Другий сніданок: - 170 грамів свіжого овочевого салату з капусти зі сметаною без додавання солі.
Обід: - 200 грамів овочевого супу без м'яса;
- 90 грамів відвареної або приготованої на пару яловичого м'яса;
- 50 г зеленого горошку;
- одне велике яблуко.
Полуденок: - 100 грамів знежиреного сиру;
- 200 мл відвару шипшини.
Вечеря: - 100 грамів відвареної пісної риби;
- 125 грамів овочевого рагу.
Перед нічним сном: - один стакан знежиреного кефіру.
Щоденна порція житнього хліба - 150 грамів.
|