Неоціненна корисність свіжих ягід, які містять у своєму складі велику кількість мінералів і вітамінів. Тому за допомогою ягідної дієти Ви можете легко, без особливих зусиль за короткий термін часу скинути зайві кілограми ваги тіла, причому буде забезпечено необхідне надходження в організм усіх цінних вітамінів і микроэлементов.У багатьох свіжих ягід є унікальні властивості і здібності, завдяки яким приходять в норму функціонування кишечника і сечовидільної системи людини. При використанні ягідної дієти з організму виводяться шкідливі токсини, накопичені шлаки і вільні радикали. Більшість смачних страв, включених в раціон харчування ягідної дієти, створені на основі свіжих ягід. Самим основним досягненням і метою ягідної дієти є те, що відбувається омолодження шкірних покривів тіла і поліпшення роботи внутрішніх органов.Ягодная дієта зовсім не відноситься до категорії жорстких дієт, тому при її використанні дозволено включати в раціон харчування та інші продукти і страви. Варто не забувати про те, що повністю заборонено вживання цукру і сладостей.Продолжительность ягідної дієти складає всього чотирнадцять дней.За такий період часу, Ви зможете, не виснажуючи себе голодуванням, з приємним відчуттям легкості, розлучитися з 3-4 кілограмами зайвої ваги тіла. Для дотримання ягідної дієти слід вибирати тільки ті види ягід, які дозрівають в даний момент. Це можуть бути ягоди полуниці, малини, смородини, малини, аґрусу. Для Вашого організму дуже корисні будь-які ягоди і перевагу слід віддати таких видів як: ожина, малина, смородина, чорниця, обліпиха. А більш кислі сорти ягід, таких як брусниця, калина, журавлина, вишня, калина, можна змішувати з більш солодкими ягодами і вживати їх одночасно, у своїй корисності вони нічим не поступаються солодких сортів ягід.Примірне одноденне меню першого варіанту ягідної дієтиСніданок: - 250 г будь-яких ягід з додаванням однієї столової ложки знежиреної сметани;
- 100 грамів нежирного сиру з невеликою жменькою насіння соняшнику;
- одне відварене куряче яйце;
- 300 грамів несолодкого зеленого чаю.
Ланч: - чашка будь-яких свіжих ягід і п'ять плодів абрикоса.
Обід: - порція вегетаріанського бульйону;
- свіжий салат, приготований з томатів, огірків, солодкого перцю, свіжого листя кропиви, щавлю, редиски, зеленої цибулі, часнику, городньої зелені з приправою з оливкової олії і лимонного соку;
- 200 грамів будь-яких відварених морепродуктів;
- 200 грамів ягідного компоту.
Полуденок: - чашка свіжої тертої моркви з додаванням будь-яких свіжих ягід і невеликої кількості знежиреної сметани.
Вечеря: - свіжий фруктовий салат, приготовлений з банану, полуниці, яблук, абрикосів з додаванням знежиреного кефіру;
- невелика чашка рисової або гречаної каші;
- 200 грамів настою з шипшини без додавання цукру.
Примірне одноденне меню другого варіанту ягідної дієтиЦей варіант ягідної дієти має тривалість у три дня.Завтрак: - одну склянку коктейлю з знежиреного молока, ягід малини і чорниці;
- свіжий фруктовий салат з моркви, груш, суниці, малини мі зерен винограду.
Обід: - молочний суп, зварений із знежиреного молока, проростків пшениці, 200 грамів кавунового соку і жменьки будь-яких свіжих ягід
Вечеря: - 200 грамів знежиреного сиру з однією столовою ложкою несолодкого йогурту з ягодами малини, полуниці;
- один стакан свіжого виноградного соку.
За дві години до сну: - 150 грамів будь-якого ягідного пюре.
Зразкове меню семиденного раціону харчування третього варіанту ягідної дієтиТривалість третього варіанту ягідної дієти становить сім днів. День перший Сніданок: - 150 грамів вівсяної каші з додаванням ягідного пюре, складеного з ягід полуниці, малини, ожини;
- 150 грамів свіжого смородинового соку.
Обід: - порція свіжого фруктово-ягідного супу-пюре;
- два невеликих скибочки житнього хліба;
- 200 грамів відвареного білого рису з додаванням гарбузового пюре;
- свіжий сік, приготованого з ягід агрусу, калини та смородини;
Вечеря: - чашка свіжих ягід малини з знежиреної сметаною;
- 150 грамів свіжого соку винограду.
За дві години до сну: - 200 грамів молочно-ягідного коктейлю.
День другий Сніданок: - 150 грамів знежиреного сиру з ягодами малини і двох столових ложок натурального несолодкого йогурту;
- 200 грамів відвару з шипшини.
Обід: - порція овочевого рагу, приготованого з будь-яких сезонних овочів;
- дві скибочки хліба з висівками:
- свіжий салат зі свіжої дрібно нарізаною гарбуза і листя селери, будь-яких свіжих ягід з додаванням лимонного соку;
- один стакан соку агрусу.
Вечеря: - чашка вівсяної каші з підливою з ягід;
- один стакан кавунового соку.
За дві години до сну: - 200 грамів яблучно-полуничного соку.
День третій Сніданок: - 200 грамів коктейлю, приготованого з одного яєчного білка і будь-якого свіжого ягідного соку;
- дві невеликих грінки;
- 200 грамів знежиреного молока.
Обід: - порція молочного супу, приготовленого із знежиреного молока, гречаної крупи;
- один скибочку житнього хліба;
- дві невеликих гарбузових котлети;
- 200 грамів виноградно-крыжовникового соку.
Вечеря: - 150 грамів спагетті з підливою зі свіжих ягід;
- 200 грамів полунично-яблучного соку.
За дві години до сну: - за 100 грамів свіжих ягід ожини і малини.
День четвертий Сніданок: - два зернових хлібці;
- чашка будь-яких свіжих ягід;
- ягідний знежирений йогурт.
Обід: - тарілка вегетаріанського бульйону з дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки;
- склянку соку з ягід журавлини.
Вечеря: - 150 грамів нежирного сиру з жменею будь-яких свіжих ягід;
- 200 грамів ягідного морсу.
За дві години до сну: - чашка свіжих ягід смородини і чорниці;
- стакан знежиреного кефіру або кислого молока.
День п'ятий Сніданок: - порція каші, приготовленої з бурого рису з додаванням ягід полуниці;
- склянку відвару шипшини.
Обід: - овочевий суп, приготований з ріпчастої цибулі, томатів, солодкого перцю, капусти з невеликою кількістю вершкового масла;
- невеликий шматок фруктово-ягідного пудингу;
- 200 грамів соку з винограду.
Вечеря: - свіжий фруктовий салат з яблук, ягід полуниці, журавлини і калини;
- склянку кизилового морсу.
За дві години до сну: - жменю будь-яких свіжих ягід;
- склянку знежиреного молока.
День шостий Сніданок: - порція вівсяної каші з додаванням дрібно подрібнених волоських горіхів і ягід обліпихи;
- стакан журавлинного соку.
Обід: - овочевий суп-пюре з гарбуза з житніми і отрубными сухариками;
- свіжий фруктово-ягідний салат;
- склянку ягідного коктейлю з додаванням знежиреного молока.
Вечеря: - порція каші, приготовлена з гречаної крупи з додаванням свіжих ягід малини;
- один крекер;
- склянку молочно-полуничного коктейлю.
За дві години до сну: - склянку будь-якого свіжого ягідного соку.
День сьомий Сніданок: - 150 грамів нежирного сиру з додаванням ожини і однієї столової ложки знежиреної сметани;
- склянку несолодкого зеленого чаю.
Обід: - порція плову, приготованого з моркви, білого рису і будь-яких кислих ягід;
- свіжий салат з полуниці, малини, журавлини з однією чайною ложкою натурального меду;
- 200 грамів соку з винограду.
Вечеря: - велика порція свіжого салату з будь-яких солодких фруктів, апельсина, банана, ягід полуниці;
- 120 грамів відвареного рису.
За дві години до сну: - склянку відвару з шипшини.
|