Головна » Статті » Дієти

Ягідна дієта
Неоціненна корисність свіжих ягід, які містять у своєму складі велику кількість мінералів і вітамінів. Тому за допомогою ягідної дієти Ви можете легко, без особливих зусиль за короткий термін часу скинути зайві кілограми ваги тіла, причому буде забезпечено необхідне надходження в організм усіх цінних вітамінів і микроэлементов.У багатьох свіжих ягід є унікальні властивості і здібності, завдяки яким приходять в норму функціонування кишечника і сечовидільної системи людини. При використанні ягідної дієти з організму виводяться шкідливі токсини, накопичені шлаки і вільні радикали. Більшість смачних страв, включених в раціон харчування ягідної дієти, створені на основі свіжих ягід. Самим основним досягненням і метою ягідної дієти є те, що відбувається омолодження шкірних покривів тіла і поліпшення роботи внутрішніх органов.Ягодная дієта зовсім не відноситься до категорії жорстких дієт, тому при її використанні дозволено включати в раціон харчування та інші продукти і страви. Варто не забувати про те, що повністю заборонено вживання цукру і сладостей.Продолжительность ягідної дієти складає всього чотирнадцять дней.За такий період часу, Ви зможете, не виснажуючи себе голодуванням, з приємним відчуттям легкості, розлучитися з 3-4 кілограмами зайвої ваги тіла. Для дотримання ягідної дієти слід вибирати тільки ті види ягід, які дозрівають в даний момент. Це можуть бути ягоди полуниці, малини, смородини, малини, аґрусу. Для Вашого організму дуже корисні будь-які ягоди і перевагу слід віддати таких видів як: ожина, малина, смородина, чорниця, обліпиха. А більш кислі сорти ягід, таких як брусниця, калина, журавлина, вишня, калина, можна змішувати з більш солодкими ягодами і вживати їх одночасно, у своїй корисності вони нічим не поступаються солодких сортів ягід.

Примірне одноденне меню першого варіанту ягідної дієти

Сніданок:
  • 250 г будь-яких ягід з додаванням однієї столової ложки знежиреної сметани;
  • 100 грамів нежирного сиру з невеликою жменькою насіння соняшнику;
  • одне відварене куряче яйце;
  • 300 грамів несолодкого зеленого чаю.
Ланч:
  • чашка будь-яких свіжих ягід і п'ять плодів абрикоса.
Обід:
  • порція вегетаріанського бульйону;
  • свіжий салат, приготований з томатів, огірків, солодкого перцю, свіжого листя кропиви, щавлю, редиски, зеленої цибулі, часнику, городньої зелені з приправою з оливкової олії і лимонного соку;
  • 200 грамів будь-яких відварених морепродуктів;
  • 200 грамів ягідного компоту.
Полуденок:
  • чашка свіжої тертої моркви з додаванням будь-яких свіжих ягід і невеликої кількості знежиреної сметани.
Вечеря:
  • свіжий фруктовий салат, приготовлений з банану, полуниці, яблук, абрикосів з додаванням знежиреного кефіру;
  • невелика чашка рисової або гречаної каші;
  • 200 грамів настою з шипшини без додавання цукру.

Примірне одноденне меню другого варіанту ягідної дієти

Цей варіант ягідної дієти має тривалість у три дня.Завтрак:
  • одну склянку коктейлю з знежиреного молока, ягід малини і чорниці;
  • свіжий фруктовий салат з моркви, груш, суниці, малини мі зерен винограду.
Обід:
  • молочний суп, зварений із знежиреного молока, проростків пшениці, 200 грамів кавунового соку і жменьки будь-яких свіжих ягід
Вечеря:
  • 200 грамів знежиреного сиру з однією столовою ложкою несолодкого йогурту з ягодами малини, полуниці;
  • один стакан свіжого виноградного соку.
За дві години до сну:
  • 150 грамів будь-якого ягідного пюре.

Зразкове меню семиденного раціону харчування третього варіанту ягідної дієти

Тривалість третього варіанту ягідної дієти становить сім днів.
День перший
Сніданок:
  • 150 грамів вівсяної каші з додаванням ягідного пюре, складеного з ягід полуниці, малини, ожини;
  • 150 грамів свіжого смородинового соку.
Обід:
  • порція свіжого фруктово-ягідного супу-пюре;
  • два невеликих скибочки житнього хліба;
  • 200 грамів відвареного білого рису з додаванням гарбузового пюре;
  • свіжий сік, приготованого з ягід агрусу, калини та смородини;
Вечеря:
  • чашка свіжих ягід малини з знежиреної сметаною;
  • 150 грамів свіжого соку винограду.
За дві години до сну:
  • 200 грамів молочно-ягідного коктейлю.

День другий
Сніданок:
  • 150 грамів знежиреного сиру з ягодами малини і двох столових ложок натурального несолодкого йогурту;
  • 200 грамів відвару з шипшини.
Обід:
  • порція овочевого рагу, приготованого з будь-яких сезонних овочів;
  • дві скибочки хліба з висівками:
  • свіжий салат зі свіжої дрібно нарізаною гарбуза і листя селери, будь-яких свіжих ягід з додаванням лимонного соку;
  • один стакан соку агрусу.
Вечеря:
  • чашка вівсяної каші з підливою з ягід;
  • один стакан кавунового соку.
За дві години до сну:
  • 200 грамів яблучно-полуничного соку.

День третій
Сніданок:
  • 200 грамів коктейлю, приготованого з одного яєчного білка і будь-якого свіжого ягідного соку;
  • дві невеликих грінки;
  • 200 грамів знежиреного молока.
Обід:
  • порція молочного супу, приготовленого із знежиреного молока, гречаної крупи;
  • один скибочку житнього хліба;
  • дві невеликих гарбузових котлети;
  • 200 грамів виноградно-крыжовникового соку.
Вечеря:
  • 150 грамів спагетті з підливою зі свіжих ягід;
  • 200 грамів полунично-яблучного соку.
За дві години до сну:
  • за 100 грамів свіжих ягід ожини і малини.

День четвертий
Сніданок:
  • два зернових хлібці;
  • чашка будь-яких свіжих ягід;
  • ягідний знежирений йогурт.
Обід:
  • тарілка вегетаріанського бульйону з дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки;
  • склянку соку з ягід журавлини.
Вечеря:
  • 150 грамів нежирного сиру з жменею будь-яких свіжих ягід;
  • 200 грамів ягідного морсу.
За дві години до сну:
  • чашка свіжих ягід смородини і чорниці;
  • стакан знежиреного кефіру або кислого молока.

День п'ятий
Сніданок:
  • порція каші, приготовленої з бурого рису з додаванням ягід полуниці;
  • склянку відвару шипшини.
Обід:
  • овочевий суп, приготований з ріпчастої цибулі, томатів, солодкого перцю, капусти з невеликою кількістю вершкового масла;
  • невеликий шматок фруктово-ягідного пудингу;
  • 200 грамів соку з винограду.
Вечеря:
  • свіжий фруктовий салат з яблук, ягід полуниці, журавлини і калини;
  • склянку кизилового морсу.
За дві години до сну:
  • жменю будь-яких свіжих ягід;
  • склянку знежиреного молока.

День шостий
Сніданок:
  • порція вівсяної каші з додаванням дрібно подрібнених волоських горіхів і ягід обліпихи;
  • стакан журавлинного соку.
Обід:
  • овочевий суп-пюре з гарбуза з житніми і отрубными сухариками;
  • свіжий фруктово-ягідний салат;
  • склянку ягідного коктейлю з додаванням знежиреного молока.
Вечеря:
  • порція каші, приготовлена з гречаної крупи з додаванням свіжих ягід малини;
  • один крекер;
  • склянку молочно-полуничного коктейлю.
За дві години до сну:
  • склянку будь-якого свіжого ягідного соку.

День сьомий
Сніданок:
  • 150 грамів нежирного сиру з додаванням ожини і однієї столової ложки знежиреної сметани;
  • склянку несолодкого зеленого чаю.
Обід:
  • порція плову, приготованого з моркви, білого рису і будь-яких кислих ягід;
  • свіжий салат з полуниці, малини, журавлини з однією чайною ложкою натурального меду;
  • 200 грамів соку з винограду.
Вечеря:
  • велика порція свіжого салату з будь-яких солодких фруктів, апельсина, банана, ягід полуниці;
  • 120 грамів відвареного рису.
За дві години до сну:
  • склянку відвару з шипшини.
Категория: Дієти
| Теги: ягід, соку
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: