Останнім часом швидко набирає популярність, дієта «Здоров'я», дуже добре підходить тим людям, які не можуть витримувати умов суворих дієт з мінімальним вживанням калорійною пищи.Требования та умови дієти легко здійснимі, раціон харчування такої системи схуднення дуже ситний, вона добре переноситися багатьма людьми, за відгуками тих, хто вже встигли використати її у своїй практиці схуднення. Крім цього раціон харчування дієти «Здоров'я» добре збалансований за складом включених у нього поживних елементів. Додатковою перевагою дієти «Здоров'я» є відсутність у її складі продуктів, які мають високу цену.Основными інгредієнтами дієти «Здоров'я» є макрель, оселедець, лосось, тунець. Ці види морської риби багаті цінними жирами, омега-3 жирними кислотами. Також в раціон харчування варто включати такі чудові джерела рослинного білка як горіхи, горох і квасоля. Вітається вживання великої кількості свіжих овочів і фруктів, які необхідно включати в їжу щоденно. Цінні жири містять оливкова і лляна олії, а вживання кукурудзяної, соєвої масло варто всіляко уникати. З усіх видів молочної продукції потрібно вибирати ті продукти, які мають у своєму складі низький вміст жиру.Перелік продуктів, яких слід виключати з раціону харчування при використанні дієти «Здоров'я»: - всі жири тваринного походження;
- маргарин, спред;
- вироби із здобного тіста, тістечка;
- цукор, солодощі, всі види кондитерських виробів, включаючи зефір;
- чіпси, напівфабрикати, консервація, закуски фабричного виготовлення.
Дієта «Здоров'я» розроблена спеціально для тих людей, на кого негативно діє повсякденна меланхолія. Вона має правильно збалансований здоровий раціон харчування, який своїм складом здатний наситити організм корисними вітамінами, мікроелементами та мінералами, антиоксидантами, саліцилатами та целлюлозой.Диета «Здоров'я» має тривалість всього один тиждень, за цей короткий проміжок часу людина може без особливої праці позбутися 3-4 кілограмів надлишкової ваги. Гарним доповненням до дієти «Здоров'я» можуть бути продукти, багаті вуглеводами такі як: хліб, спечений із житнього, висівковий або кукурудзяного борошна.Приблизний зразок одноденного раціону харчування дієти Здоров'я»Варіант первыйЗавтрак: - два шматочки житнього або висівкового хліба;
- 30 грамів пасти з макреллю;
- невелика порція овочевого салату з помідорів, огірків і капусти, приправлена оливковою олією;
- склянку зеленого чаю з однією чайною ложкою натурального меду.
Обід: - відварне або приготоване на грилі, м'ясо курячої або индюшиной грудки;
- чашка відвареної червоної квасолі;
- одна запечена картоплина середніх розмірів;
- склянку ягідного компоту.
Вечеря: - два невеликих шматочка нежирної шинки;
- одна булочка з непросіяного борошна;
- порція фруктового салату;
- склянку неміцного зеленого чаю.
другий Варіант Перший день Сніданок: - один стакан знежиреної сироватки;
- два крекеру.
Обід: - 100 грамів відварного чорного рису;
- порція свіжого салату з овочів, що не містять крохмалистих речовин;
- склянку компоту із сухофруктів.
Вечеря: - 150 грамів відвареного курячого або телячого м'яса;
- свіжі овочі або салат, приготовлений на їх основі;
- склянку яблучно-морквяного соку.
Другий день Сніданок: - 150 грамів нежирного сиру;
- чашка чорної кави без цукру.
Обід: - 150 грамів відвареного або запеченого в духовці яловичого м'яса;
- невелика порція вареного рису.
Вечеря: - свіжі овочі;
- склянку томатного соку.
Третій день Сніданок: - шматок відвареного індичого м'яса;
- два помідори, листя зеленого салату;
- склянку чорного чаю з натуральним медом.
Обід: - 200 грамів відвареної морської риби;
- 100 грамів салату з квашеної білокачанної капусти з додаванням ріпчастої цибулі, зеленого горошку і зелені кропу.
Вечеря: - 100 грамів відварного рису;
- 25 грамів нежирного твердого сиру;
- одне зелене яблуко.
Четвертий день Сніданок: - 150 грамів відвареної риби;
- один крекер;
- склянку чорної кави.
Обід: - порція супу, приготовленого на нежирному яловичому бульйоні з додаванням овочів, крім картоплі.
Вечеря: - порція рагу зі свіжих або заморожених овочів;
- шматок морської риби, приготованої на грилі;
- маленький шматочок житнього або висівкового хліба;
- один стакан морквяно-яблучного соку.
П'ятий день Сніданок: - чашка знежиреного молока;
- один тост, намазаний тонким шаром ягідного желе.
Обід: - 200 грамів запеченої в духовій шафі риби;
- одна відварна картоплина;
- 100 грамова порція салату, приготовлена з тертої моркви з додаванням знежиреної сметани.
Вечеря: - 200 грамів свіжого салату з будь-яких свіжих овочів;
- 200 грамів нежирної баранини.
Шостий день: Сніданок: - одне відварене куряче яйце, зварене некруто;
- одне вівсяне печиво;
- склянку несолодкого зеленого чаю.
Обід: - 150 г будь-якого вареного м'яса або птиці;
- чашка вареного рису;
- склянку фруктового компоту.
Вечеря: - 150 грамів відвареної риби;
- 150 грамів фруктового соте, приготованого з груш, яблук, слив, банана;
- стакан апельсинового або грейпфрутового соку.
Сьомий день Сніданок: - 150 грамів нежирної шинки;
- один скибочку висівкового хліба;
- склянку чорного несолодкого кави.
Обід: - 100 грамів відвареного білого і чорного рису;
- 200 грамів свіжого салату з білокачанної капусти, томатів, солодкого перцю, листя зеленого салату з додаванням оливкової олії.
Вечеря: - 150 грамів відвареного яловичого м'яса;
- 150 грамів салату з червонокачанної квашеної капусти, ріпчастої цибулі, зеленого горошку, зелені кропу і петрушки.
|