Головна » Статті » Здоров'я і краса

У чому користь грибів?
Хто може відповісти на питання про харчової цінності грибів? В першу чергу, гриби, завдяки своєму хімскладу досить близько підійшли до овочів. Крім того, білків в грибі міститься від двох до п'ятдесяти п'яти відсотків до їх вазі.
Цікаво, що більше білка міститься не в ніжки гриба, а в його капелюшку. Зате жиру в грибі небагато. Велике значення має всім відомий лецитин, який перешкоджає відкладенню в людському організмі холестерину. Крім того, гриби відрізняються від рослин тим, що в них є тваринний крохмаль – глікоген, якого в інших рослинах просто немає.
Гриби містять велику кількість заліза, фосфору, калію, які необхідні для нашого організму. Крім того, вони заповнюють недолік в марганці, цинку, йоді і навіть міді. Гриби корисні при авітамінозі, оскільки містять у собі майже всі найпопулярніші і необхідні для нашого організму вітаміни – РР, А, Д, С і групу В.
В кожному грибі містяться ароматичні речовини, які допомагають поліпшити апетит і тим самим підвищити засвоюваність їжі. Звичайно, для здорової людини немає ніяких обмежень в їжі, тим більше відносно грибів. Проте, оскільки цей продукт може надавати якесь подразнюючу дію на травні органи, його не рекомендується вживати людям, що страждають на хвороби печінки, нирок і шлунка. Тим не менш, незважаючи на цей невеликий недолік, гриби залишаються одними з найбільш поживних і смачних продуктів. До речі, з приводу поживності грибів відомий один цікавий факт. Після війни, коли люди отримували їжу за картками, то один кілограм сушених грибів дорівнював трьом кілограмів свіжого м'яса.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: грибів, ГРИБИ
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: