Головна » Статті » Здоров'я і краса

Що таке кероб?
Кероб – це плоди ріжкового дерева, перемелене в порошок. Використовується як більш корисний замінник какао в кулінарії і кондитерській промисловості – для приготування шоколаду, коктейлів, солодкої випічки. Чому так гарний кероб?
На відміну від какао, кероб не містить кофеїну і теоброміну, які відносяться до психотропних речовин і викликають звикання, а в деяких випадках і алергію. Кероб насичений мінералами і вітамінами, у ньому багато калію, магнію, фосфору, кальцію, вітамінів групи В, вітаміну D, А. Плюс до цього кероб ще й хороший джерело клітковини.
Ще одна позитивна властивість кероб володіє і шоколадним смаком і при цьому дуже солодкий. Його можна просто заливати водою і пити або додавати у коктейлі – при збиванні він утворює пишну піну. Можна додати в домашні цукерки і в випічку. Особливо цінується він в кулінарії за те що має солодкий смак і відпадає необхідність додатково підсолоджувати випічку або значно знизити кількість цукру.
Кероб буває і сирий, і смажену. Залежно від ступеня обсмаження варіюється смак кэроба. Слабка обсмаження надає йому смак молочного шоколаду, тоді як при сильному обжарюванні кероб починає злегка гірчити і стає схожий на гіркий чорний шоколад.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: кероб
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: