Головна » Статті » Здоров'я і краса |
Що таке грейзинг – дієта?
Визначення «грейзінга» в західних журналах стало з'являтися не так давно. І його негайно підхопили наші дієтологічні видання – новий термін викликав великий інтерес і охочих дізнатися в чому сенс грейзінга – дієти ставало все більше. Ще б, адже дієтологи запевняли, що цей метод принципово відрізняється від виснажливих дієт і не тільки не доставляє незручностей, але і навпаки, худнути з грейзінга – дієтою легко і приємно. В чому суть цієї дієти? Справедливості заради потрібно відзначити, що за модним і красивим словом ховається старий метод дрібного харчування. Трохи змінений і доопрацьований, правильно упакований і запропонований. Але так як визначення прийшло з Заходу, про дробовому харчуванні ніхто не згадує і на слуху лише «грейзінга – дієта». Ну дієта, так дієта, подивимося чим вона корисна. Замість того, щоб морити себе голодом, грейзінга – дієта пропонує часті перекуси. Такий спосіб харчування і калорії обмежить, і відчуття голоду не виникне, і немає перспективи зриву з дієти. Крім того, дробове харчування корисно для шлунково-кишкового тракту і не викликає психологічний дискомфорт. Звична трапеза з двох – трьох страв замінюється легкими перекусами через кожні два – три години. Найголовніше тут визначити необхідну кількість їжі. Їсти потрібно повільно, а як тільки ви відчули ситість, відкладіть все, що залишилося на тарілці на потім. Через кілька днів ви зможете зрозуміти яка вам потрібна порція, скільки продуктів ви зможете з'їдати за один раз, щоб не переїдати і не ходити голодною. Багато з'їсти не вийде в будь-якому випадку – через дві години почуття голоду не з'явиться. За принаймні, так стверджують дієтологи. Японські вчені виявили, що в слизовій шлунка виробляється гормон грелін, який стимулює центр голоду в головному мозку, і ми починаємо шукати чим би перекусити. При частих, але не рясних прийомів їжі гормон не встигає вироблятися у великих кількостях і потрібно зовсім небагато їжі, щоб пропало відчуття голоду. До звичного розкладу сніданок – обід – вечеря додається ще три перекусу. Другий сніданок, полуденок і легкий вечеря за півтори години до сну, в результаті виходять необхідні шість прийомів їжі протягом дня. Обмеження у виборі страв і продуктів звичайно ж є. Не рекомендується жирна і смажена їжа, горіхи, здобна випічка, чіпси, копченості та ковбаси. Поєднувати можна практично будь-які продукти, наприклад, м'ясо і відварні овочі, легкі бутерброди з шматочком риби або сиру і зеленню, свіжими овочами, каша з фруктами. Фрукти і овочі в чистому вигляді не настільки корисні, як здається. Фруктові кислоти стимулюють вироблення шлункового соку, який підвищує апетит. Тому є краще овочеві і фруктові салати з хлібом, він нейтралізує дію фруктових кислот. Правила грейзінга – дієти прості, і дотримуватися їх нескладно. Потрібно дотримуватися часу прийому їжі, їсти невеликими порціями і не забувати про воду – шість вісім склянок рідини в день підтримають в організмі водно – сольовий баланс. | |
Категория: Здоров'я і краса
|
|
Всього коментарів: 0 | |