Головна » Статті » Здоров'я і краса

Що таке адзуки?
Адзуки або червоний маш – це боби, виведене в Гімалаях і потім звідти завезені в Китай, Корею і Японію, де стали одним з найбільш популярних і поширених видів бобових.

Адзуки мають солодкуватий аромат і приємний смак. У цьому вигляді бобових низький вміст жиру і висока протеїну, багато заліза, калію, амінокислот. 100 грам проростків адзуки про вмістом вітаміну С перевершують цитрусові (наприклад, в апельсині 50 мг, а в адзуки – 65), тому їх використовують як профілактичний засіб при вірусних простудних захворюваннях. Боби сприяють підвищенню рівня гемоглобіну в крові, підвищують тонус організму, поліпшують працездатність і витривалість. Проростки нормалізують обмін речовин, рекомендуються для профілактики цукрового діабету, атеросклерозу.
Вчені встановили, що в адзуки міститься багато антиоксидантів і лікарі призначають ці боби як омолоджуючий засіб літнім пацієнтам.
На Сході адзуки пророщують і готують з бобів солодку пасту «ан», використовуючи її як начинку для солодощів і один з компонентів солодких десертних страв. У Північній Америці і Європі адзуки краще відварювати, і цей вид бобових стає все більш улюбленим не тільки смакові якості, але і за дуже короткий час варіння – щоб приготувати адзуки без замочування, потрібно лише 40 хвилин.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: адзуки
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: