Головна » Статті » Спосіб життя |
10 найбільш корисних продуктів
Всі ми хочемо харчуватися тільки корисними продуктами. Шукаємо поради модних дієтологів і вони навперебій нам рекомендують устриці, сир тофу, гриби шиітаке, асаї, батат та іншу дорогу екзотику. Проте, прямої закономірності між ціною продукту і його користю немає. І це доведено серйозними дослідженнями вчених Вчені прийшли до висновку про те, що найкорисніші продукти для нас ті, що виросли в тій кліматичній смузі, в який ми народилися і проживаємо. Для корінних жителів середньої смуги Росії вони склали список 10 найбільш корисних для здоров'я продуктів: Капуста Звичайна білокачанна капуста дуже корисний для здоров'я продукт. Вона містить величезну кількість харчових волокон, які як віник вимітають з нашого кишечника всі шлаки і токсини. Також у капусті міститься досить багато вітамінів - А, В1, С, P, В6, а також противиразковий вітамін U. Саме цей вітамін запобігає появі виразки шлунка і дванадцятипалої кишки. Капуста - визнаний борець з раком. Щоб знизити ризик розвитку раку товстої кишки на 49%, раку легені на 30%, раку простати на 44%, а раку грудей у дівчаток-підлітків відразу на 72% є досить капусту 3 рази на тиждень. Ще одна корисна властивість капусти - вона знижує холестерин у крові. Так що їжте капусту на здоров'я, хоча врахуйте, деяким людям вона протипоказана - це особи з розладами ШКТ, дисфункцією щитовидної залози і діареєю. Журавлина Журавлина - відмінний природний антибіотик, який бореться з величезним списком різних інфекцій. Особливо журавлина корисна при захворюваннях сечостатевої системи. Але саме дивне властивість журавлини - вона підсилює дію деяких протиракових препаратів! Мабуть, журавлина - один з найбільш корисних 10 продуктів! Протипоказання - гострі шлунково-кишкові захворювання і гастрит з підвищеною кислотністю. Буряк Буряк - ще один корисний продукт, який повинен бути в раціоні кожного, хто піклується про своє здоров'я. По-перше, буряк - містить рекордну кількість йоду і дуже корисна для нашої щитовидної залози. По-друге, вона містить багато корисних мінералів - магній, кальцій, калій, цинк і залізо. У ній також багато різних вітамінів (А, С, В1, В6, Е, РР) і амінокислот, які потрібні для здоров'я серцево-судинної системи Для нормальної роботи ШЛУНКОВО-кишкового тракту буряк також незамінний продукт, завдяки вмісту в ній ензимам. Протипоказання - цукровий діабет, сечокам'яна хвороба, гіперфункція щитовидної залози. Чорниця Чорниця - продукт корисний для очей. Вона зміцнює сітківку і покращує наше зір. Це знають всі. Але зовсім недавно вчені виявили, що в чорниці міститься унікальна речовина - птеростилбен. Цей антиоксидант настільки ефективно знижує рівень холестерину в крові, що за силою впливу їй немає рівних. чорниця Допомагає зміцнювати капіляри і знижує цукор у крові. Півсклянки замороженої або свіжої чорниці - це щоденна необхідна нам доза. Протипоказання - гастрит з підвищеною кислотністю, атонічний запор. Гарбуз Помаранчева гарбуз - чемпіон за вмістом бета-каротину, який в нашому організмі перетворюється у вітамін А. Вітамін А дуже потрібен нам для красивої шкіри, волосся і нігтів, а також для зміцнення зору. Калій, що міститься в гарбузі корисний для серця. Гарбуз містить багато пектину - це речовина, яка активно виводить з організму шлаки і токсини. Протипоказання - виразка,гастрит з пониженою кислотністю, діарея, цукровий діабет. Фундук Фундук - джерело вітаміну Е, вітаміну молодості. Він допоможе також при хронічній втомі і імпотенції, а також зміцнить судини. Протипоказань немає. Горобина Горобина корисна і червона, і чорноплідна. У ній містяться вітаміні (С, Р, А, В, Е і К), каротин, яблучна і лимонна кислота, сорбіт, мідь і залізо. Горобина відмінне антибактеріальний засіб, вона має хорошими сечо - та жовчогінні властивості. Горобина здатна зупиняти сильні кровотечі, а також зміцнює імунітет. Черноплодка славиться ще й тим, що знижує артеріальний тиск. Протипоказання - підвищена згортання крові, виразкова хвороба, гастрит і запор. Яблука найкорисніші фрукти для жителя середньої смуги - це яблука. У них виявлені вітаміни С, Е, Р, каротин, вітаміни групи В, фолієва кислота та ін Також яблука багаті мінеральними речовинами, це - калій, фосфор, натрій, магній, йод, залізо. В них, як і в гарбузі багато пектину і харчових волокон. Якщо хочете зменшити ризик розвитку серцево-судинних і онкологічних захворювань - їжте щодня яблука! Протипоказання - при виразковій хворобі шлунка і при гастриті з підвищеною кислотністю не можна їсти кислі сорти яблук. Хворим на гастрит зі зниженою кислотністю кислі яблука корисні. При коліті або сечокам'яної хвороби їжте печені яблука. Моркву Морква багата бета-каротином, також вітаміни - В1, В2, В3, В6, С, Е, К, Р, РР. Багато в ній і мінеральних речовин, це - калій, кальцій, натрій, магній, залізо, мідь, йод, фосфор та ін Морква корисна для зору, при захворюваннях серця, печінки, жовчного міхура, нирок, високої кислотності шлунка, порушеннях сольового обміну і різних запальних процесах. А ще морква покращує кровотворення і запобігає розвитку онкологічних захворювань. Протипоказання - загострення виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, запалення тонкої кишки. Цибулю Лук - ще один з 10 найбільш корисних продуктів. Він містить вітаміни, кислоти, різні ферменти, а також ефірне масло з різким специфічним запахом. Головною складовою частиною ефірної олії є дисульфід. Лук - визнаний борець з різними вірусами. Його використовують для профілактики і лікування простудних захворювань. Відомий цибулю також як відмінний засіб від глистів та цинги. Красуні використовують цибулю для прискорення росту волосся (зовнішньо). А також для профілактики і лікування грибка нігтів. Протипоказання - захворювання печінки в гострій формі, захворювання ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Часник В складі часнику багато вітамінів і мінералів. Але особливо багато в ньому фітонцидів і ефірних масел. В ефірному маслі часник містить аліцин, це органічна речовина є сильним антиоксидантом, тобто воно позбавляє клітини від вільних радикалів. Для профілактики раку потрібно їсти щодня 1 зубчик часнику. Часник знижує артеріальний тиск, має знеболюючу, протиглисний, протимікробну, антитоксичну дії. Корисно є часник при авітамінозах. Часник містить селен, який також є потужним антиоксидантом. Часник знижує рівень холестерину в крові, знижує кров'яний тиск і розріджує кров. Часник - натуральний антибіотик, він зміцнює імунну систему і вбиває шкідливі бактерії. Протипоказання - панкреатит , астма, виразка шлунка або дванадцятипалої кишки, захворювання печінки і нирок (нефрити і нефроз) в гострій стадії. Не рекомендується часник вагітним, а також при епілепсії. | |
Категория: Спосіб життя
|
|
Всього коментарів: 0 | |