Головна » Статті » Здоров'я і краса

Можна солити їжу при дієтах?
В деяких дієтах рекомендується повністю виключити сіль і готувати всі страви без додавання солі. Однак захоплюватися бессолевыми дієтами шкідливо, і призначати їх повинен лікар при певних захворюваннях.
Здоровій людині достатньо вживати в день 10 – 15 грам солі. При деяких захворюваннях рекомендується звернутися до лікаря дієтолога для того, щоб він розробив безсольову дієту. До таких захворювань відносять хвороби нирок і серця, гіпертонію. Але навіть якщо їжа буде готуватися без додавання солі, мінімальне надходження солі (4 – 6 г) все одно буде забезпечено за рахунок вмісту солі в самих продуктах. Однак і при складанні безсольової дієти, лікар обов'язково включить в неї «сольові дні», які заповнять в організмі дефіцит натрію і хлору.
У всіх інших випадках рекомендується помірно підсолювати їжу, намагаючись загальна кількість солі зводити до мінімуму. Готувати їжу краще без солі, а підсолювати вже готову їжу. Для цього краще використовувати мелену кам'яну сіль, в якій вміст корисних мікроелементів вище, ніж в інших видах солі.
Відмовитися від солоної і дуже солоної їжі нескладно, в більшості випадків це не потреба організму, а всього лише шкідлива звичка.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: солі, їжу
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: