Головна » Статті » Здоров'я і краса

Які продукти містять багато йоду?
Найбільша кількість йоду міститься в морепродуктах – морських водоростях, морській капусті і морській рибі. Ці продукти обазятельно повинні бути в раціоні харчування.

Інші джерела йоду – молочні продукти, м'ясо, яйця, різні овочі. Але вміст йоду в них значно менше, ніж у дарах моря. Приміром, серед молочних продуктів максимальна кількість йоду міститься в молоці – 16 мг на 100 грам продукту, в кефірі трохи менше – 14 мг. Тоді як в морській рибі мінімальна кількість йоду 300 мг. на 100 грам продукту.
Серед овочів за вмістом йоду на першому місці квасоля – на 100 грам 12 мг. йоду. Слідом йде часник (9 мг), потім буряк (7 мг), помідори (6 мг). Далі – соя, редиска, зелений салат, морква, картопля, баклажани.
Серед фруктів більше всього йоду міститься в кислих яблуках, апельсинах, вишні, а груші, абрикоси, смородину і агрус – в два рази менше.
Серед круп лідирує пшоняна крупа. В ній йоду міститься більше 4 мг на 100 грам продукту. Далі за спаданням йде гречка, пшенична крупа, рис.
Непоганим способом позбавитися від нестачі йоду може стати заміна звичайної кухонної солі на йодовану. Але при кип'ятінні йод практично повністю випаровується, тому йодовану сіль треба додавати в салати або у вже готові страви.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: йоду
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: