Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як сушити кукурудзяні рильця?
Настої з кукурудзяних рилець рекомендується приймати при деяких урологічних захворювань, проблеми жовчовивідних шляхів, запаленні печінки, холециститах, цукровому діабеті. Відвар можна вживати як засіб для зниження апетиту в різних дієтах. Кукурудзяні рильця досить легко заготовити в домашніх умовах.

Для сушіння підходять кукурудзяні рильця ще молодих, молочних качанів, які потрібно збирати влітку. Якщо заготівля сировини проводиться в медичних цілях, то кукурудзяні рильця не повинні бути видні, вони повністю повинні знаходитися всередині качана.
Для сушіння початок розкривають, знімають листя, кукурудзяні рильця виймають з качана і ретельно перебирають, видаляючи всі зіпсовані і підгнилі, потемнілі – така сировина не годиться, його викидають. Те, що залишилося, розкладають тонким шаром на папері або тканини в приміщенні з хорошою вентиляцією або на свіжому повітрі в тіні.
Можна сушити і в духовці з відчиненими дверцятами при температурі не вище 40 градусів.
Оскільки кукурудзяні рильця дуже ніжні, сушити їх потрібно відразу ж після збору, під час сушіння перевертати, стежити щоб не пригоріли. Колір повинен залишатися жовто-коричневим. Правильно висушена сировина повинна при згинанні ламатися.
Категория: Здоров'я і краса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: