Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як сушити базилік?
Зрізати листя базиліка для сушіння треба безпосередньо перед початком цвітіння пряно-смакової рослини. В цей час у них зосереджена найбільша кількість корисних речовин і ефірних масел.
Зрізані листочки сортують за розміром, для сушіння бажано брати листя середні. Їх потрібно промити під проточною водою, очистити від забруднень та пилу. Потім дати стекти воді і дрібно порубати листочки, приблизно по півсантиметра. Можна залишити цілими і стовкти в порошок вже сушені листя. Розкласти листя на деку і приступати до сушіння. Базилік можна сушити на повітрі (тоді листя подрібнювати не потрібно), у тінистому, добре провітрюваному місці. Або ж висушити в духовці – цей спосіб більш економічний. Якщо вирішите сушити в духовці, то температура не повинна підніматися вище 40 – 45 градусів, при більш сильному нагріванні базилік потемніє і втратить свої ефірні масла. Пропаде стійкий аромат, а разом з ним і велика частина корисних речовин. Сушити листя потрібно півгодини, за цей час кілька разів перемішати сировину. Після сушіння базилік має повністю охолонути, потім його складають у скляні банки з щільно прилягає кришкою і зберігають у сухому місці.
Якщо сушіть цілі листочки, то після того, як вони повністю висохнуть, подрібніть листочки в порошок – у вас буде готова приправа, яку можна використовувати в суміші з іншими пряними травами.
Категория: Здоров'я і краса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: