Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як підготувати вишню до сушінні?
Сушіння вишні – один з найпростіших способів консервування цієї корисної і смачної ягоди. Під час сушіння плоди втрачають вологу, шкідливі мікроорганізми втрачають середовища проживання і гинуть, вітаміни і корисні речовини не руйнуються і зберігаються в максимальній кількості.

Для сушіння краще підходять сорти вишні з великими плодами. Збирають вишню в суху погоду, у денний час. відразу після дощу ягоди збирати не варто – вони набирають воду і стають водянистими, що ускладнює процес сушіння. Відбирають тільки стиглі плоди і плоди, злегка підв'ялені на дереві. Після збору вишню відразу перебирають, видаляють зіпсовані ягоди, листя, плодоніжки і промивають в проточній воді. Щоб процес йшов сушіння швидше, вишню можна на кілька секунд опустити в слабкий розчин соди (0,5%) і потім промити під проточною водою. Можна просто облити ягоди окропом. В результаті такої підготовки на шкірці плодів утворюються найдрібніші пори, через які рідина буде швидше випаровуватися і вишня швидше висохне.
Якщо вишня буде сушитися без кісточок, то її ретельно промивають, видаляють плодоніжки, дають стекти воді і потім виймають кісточки. Після цього плоди складають у друшляк щоб стікав сік. Для подальшої сушки використовують піддони (бажано сітчасті), розкладають вишню в один шар і сушать на сонці. У духовці вишню сушать на деках також в один шар.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: сушіння, вишню
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: