Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як харчуватися при хворобі?

Під час хвороби, коли людина приймає ті чи інші ліки, потрібно також звернути увагу на продукти, які присутні в щоденному раціоні хворого. Так як деякі продукти харчування, а також деякі напої мають властивість послаблювати або ж навпаки посилювати вплив тих чи інших лікарських препаратів, зменшувати або збільшувати їх концентрацію в крові людини.
наприклад, любителям пити молоко буде необхідно відмовитися від вживання цього продукту під час лікування антибіотиками, адже молоко здатне істотно утруднити їх засвоєння організмом.
При лікуванні анемії препаратами не можна пити каву і чай, тому що ці напої не дають засвоюватися залозу - вони вимивають цей мікроелемент з організму. Також не рекомендується вживати каву людям, які приймають препарати від астми.
Під час лікування антибіотиками або антидепресантами зовсім не дозволяється їсти шоколад, стиглі банани, копчену рибу, сири з цвіллю або пити вино. Ці продукти у поєднанні з ліками може викликати напади головного болю, скачки артеріального тиску, прискорене серцебиття.
Крім цього у процесі лікування препарати краще приймати в один і той же час доби.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: продукти, Пити
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: