Головна » Статті » Здоров'я і краса |
Як харчуватися при дисбактеріозі?
Дисбактеріоз – це порушення балансу мікрофлори кишечника, коли умовно хвороботворні бактерії починають переважати над корисними. Захворюванням дисбактеріоз не вважається, але самопочуття в цей час помітно погіршується. Якщо діяти без помилок, то можна допомогти організму швидше відновитися. Запам'ятайте п'ять основних правил харчування при дисбактеріозі: 1. У щоденному раціоні кількість кисломолочних продуктів потрібно збільшити в півтора рази. Бажано, щоб вони були з корисними бактеріями. Їжте сир, сир, сметану, ряжанку, пийте кефір, кисле молоко, йогурт. Але тільки не з фруктовими добавками, йогурт потрібен натуральний! 2. Пийте тільки фільтровану або мінеральну воду без газу. Ні в якому разі не пийте воду з-під крана! 3. М'ясо краще виключити – це важке для перетравлення продукт, який може призвести до газоутворення і появи гнильних процесів в кишечнику. У день досить з'їдати 100 – 150 грам відвареного курячого філе. 4. Їжте часто, але невеликими порціями. Складіть режим харчування так, щоб перерва між прийомами їжі був чотири години – частіше їсти не варто, але й голодувати теж не потрібно. 5. Обов'язково включіть в меню свіжі овочі і фрукти, хліб із висівками, каші. Але якщо спостерігається розлад шлунку, то їжте овочі варені (кабачки, моркву, капусту, з фруктів – печені яблука, можна чорничний кисіль). Всі супи в цьому випадку протерті, з каш можна рис і вівсянку, але їх потрібно добре розварити. При запорах потрібно їсти продукти, багаті клітковиною, кислі фрукти, пити мінеральну воду і соки. | |
Категория: Здоров'я і краса
|
|
Всього коментарів: 0 | |