Головна » Статті » Здоров'я і краса

Чим запивати їжу?
Запивати їжу чи ні? А якщо запивати, то чим? З першим питанням розібратися простіше – якщо хочеться пити під час їжі, пийте. У всякому разі, більшість дієтологів дають таку пораду. І рекомендують запивати їжу звичайною питною водою.

Водою можна запивати будь-яку їжу. Що стосується чаю, кави, келих вина в якості аперитиву або пляшечки пива до піци, то таке питво не втамовує спрагу, а тільки дає навантаження на нирки і виводить рідину з організму і ніяк не сприяє її засвоєнню. Якщо запивати їжу чим завгодно, але не водою, то спрацює принцип «чим більше п'єш, тим більше хочеться».
Молоком запивати їжу теж не рекомендується. Калорії ви отримаєте, а користі ніякої, особливо – якщо запивати молоком, гречану кашу або є сендвічі з молочним коктейлем. Молоко заважає засвоєнню заліза, яким так багата гречка. І треба сказати, що лужна мінеральна вода і міцний чай дають такий же ефект.
Рибу можна запивати кислими соками – гранатовим, грейпфрутовим, відваром шипшини, журавлинним морсом. Зрозуміло, цукор можна додавати в соки.
Всім любителям плову радимо бути обережніше з холодними напоями. Баранячий жир – продукт дуже тугоплавкий, і при такому поєднанні він застигне в шлунку каменем. Запивайте плов гарячим або теплим чаєм, інакше трапеза може обернутися серйозними проблемами зі здоров'ям.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: їжу, запивати
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: