Головна » Статті » Здоров'я і краса

Чим корисний дайкон?
В європейських країнах дайкон називають білою редькою або білим корінням, а як відомо, редька давно використовується як ефективного лікувального засобу. Не став винятком і дайкон.

В 100 грамах білої редьки міститься майже половина добової норми вітаміну С, приблизно 4% від добової потреби магнію і міді і близько 8% від денної норми фолієвої кислоти. Крім цього в дайконе чимало й інших корисних речовин – заліза, кальцію, йоду, калію, є селен і хром, фосфор. Особливо багато в дайконе бета-каротину, який зміцнює імунітет, є вітаміни групи В, вітаміни Е, К, D.
Клітковина і пектини, які теж є в дайконе, сприяють поліпшенню травлення, дайкон не гірше чорної редьки розчиняє камені в нирках і жовчному міхурі, очищає печінку. Специфічні білки дайкона володіють здатністю пригнічувати ріст хвороботворних бактерій, а величезна кількість фітонцидів, яке міститься в дайконе, згубно діє на мікроби. Вчені довели, що регулярне вживання в їжу дайкона позбавить організм від надлишкового холестерину, матиме благотворний вплив на серце і судини.
Крім усього перерахованого, у дайкона є ще один плюс – цей овоч володіє унікальною здатністю при вирощуванні на забруднених грунтах накопичувати в кілька разів менше важких металів, ніж наприклад буряк або морква.
Категория: Здоров'я і краса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: