Головна » Статті » Здоров'я і краса |
Чим корисні кавуни?
Зараз, коли літо вже минуло і настали перші дні осені, природа вже не надто балет нас таким смачним і корисним стравою, як ягоди - серед таких плодів в цю пору року нам вдасться поласувати хіба тільки дуже пізньої малиною, ну і також кавунами. Ну і як раз про користь останніх і піде мова в даній статті. Про те, що ця велика ягода є продуктом вельми і вельми корисним людям відомо вже протягом багатьох століть - приміром, у Стародавньому Китаї навіть відзначали спеціальний свято званий День Кавуна. Не менш популярний кавун і в наш час, і зовсім не даремно, адже його солодка соковита м'якоть відрізняється великим вмістом вітамінів С і РР, а також В1 і В2. Крім цього В кавуні міститися корисні мікроелементи - магній, калій, кальцій, фосфор, натрій, ну а за вмістом заліза цей плід є одним з рекордсменів, поступаючись тільки шпинату і листового салату. Завдяки високому вмісту в кавунах клітковини, вживання їх в їжу дуже благотворно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту; ну а через сечогінної дії даної ягоди, а також високому вмісту солей калію, кавуни корисні при захворюваннях нирок і сечового міхура (нефриті, пієлонефриті, циститі). Однак разом з усім перерахованим вище не варто забувати також і про те, що в деяких випадках вживання в їжу кавуна (особливо у великих кількостях) може бути протипоказано - тим, у кого є порушення відтоку сечі, а також камені великих розмірів в нирках. | |
Категория: Здоров'я і краса
|
|
Всього коментарів: 0 | |