Головна » Статті » Здоров'я і краса

Чим і як харчуватися в спеку?
Навряд чи комусь захочеться в літню спеку їсти гарячі наваристі супи і борщі, смажене м'ясо і інші важкі страви. Більше до смаку припадуть свіжі овочі, фрукти, зелень, ягоди. Але тільки на ягодах і овочах не протриматися, все ж таки потрібна більш грунтовна їжа.

Холодні щавелевые борщі, томатний суп гаспачо, окрошка в спекотний літній день допоможуть і наситити організм, і втамувати спрагу. Рецептів приготування цих страв безліч, виберіть той, який припаде вам до смаку.
Готуйте каші – вівсяну, рисову, пшоняну, гречану і т. д. Вони містять вуглеводи, білки, жири, інші корисні речовини. Ідеально з'їдати тарілку каші на сніданок – ще не жарко, і гаряча їжа дуже до речі.
І все ж не забувайте про овочі, влітку вони так і просяться на стіл! Залиште складні салати для зими, а влітку готуйте прості - з помідорів, огірків, редиски, петрушки, кропу, зеленої цибулі і т. д. Заправте їх рослинною олією, сметаною. Солити салати не варто, хіба що зовсім небагато. Адже сіль затримує вологу в організмі, а це шкідливо для здоров'я.
Фрукти і ягоди. Коли ще, як не влітку можна вдосталь насолодитися соковитим смаком полуниці, суниці, черешні, вишні, абрикосів, персиків, дині або кавуна! До того ж, в ягодах і фруктах міститься дуже багато рідини, яка так необхідна організму в жарку погоду. Їсти їх можна як окремо, так і у вигляді різних десертів.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: влітку
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: