Історія Кока-коли стверджує, що в багатьох штатах США дорожня поліція завжди має в патрульній машині 2 галони Коли, щоб змивати кров з шосе після аварії.
Покладіть в тарілку з кока колою стейк - і через 2 дні ви його там не знайдете. Щоб почистити туалет, вилийте банку Коли в раковину і не змивайте протягом години. Щоб видалити іржаві плями з хромованого бампера машини, потріть бампер зім'ятим листом алюмінієвої фольги, змоченим у Кока-колі. Щоб видалити корозію з батарей в автомобілі, полийте батареї банкою Коли, і корозія зникне. Щоб розкрутити заіржавілий болт, змочіть ганчірку Кока-колою і обмотайте нею болт на кілька хвилин. Щоб очистити одяг від забруднення, вилийте банку Кока-коли на купу брудного одягу, додайте пральний порошок і виперіть в машині як зазвичай. Кола допоможе позбутися від плям. Кока кола також очистить скла в автомобілі від дорожнього пилу, пише babyblog.ru. Про склад кока коли. Активний інгредієнт кока коли - ортофосфорна кислота. Її рН дорівнює 2.8. За 4 дні він може розчинити ваші нігті. Для перевезення концентрату кока коли вантажівка повинен бути обладнаний спеціальними піддонами, призначеними для високо корозійних матеріалів. Дистриб'ютори Кока-коли вже 20 років використовують її для очищення моторів своїх вантажівок...
Склад Кока-коли.
Coca-Cola Light без кофеїну. Інгредієнти: Agua carbonatada, E150d , E952 , E950 , E951 , E338 , Е330 , Аromas , Е211
1. Agua carbonatada - газована вода.
2.E952 - Цикламова кислота та її натрієві, калієві і кальцієві солі. Замінник цукру. Цикламат - синтетичний хімікат, має солодкий смак в 200 разів перевищує солодкість цукру, використовується, як штучний підсолоджувач. Належить до речовин, заборонених до використання в продуктах харчування людини, оскільки є канцерогеном, викликає ракову хворобу.
В 1969 році розпорядженням Федерального Агентства з харчових продуктів і лікарських препаратів (FDA) 34 FR 17063 заборонений до застосування на території США, так як було доведено, що він, як сахарин і аспартам, викликає у щурів рак сечового міхура. У тому ж році заборонений у Канаді. У 1975 році заборонено в Японії, Південній Кореї та Сінгапурі. Заборонений до використання у виробництві напоїв і в Індонезії. У 1979 р. всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) реабілітувала цикламаты, визнавши їх нешкідливими!?
3. E150d - барвник цукровий колер 4, отриманий за технологією (CARAMEL 4 - Ammonia-sulphite). Тобто, цукровий колер (палений цукор) отримують шляхом переробки цукру, при певних температурах, з додаванням хімічних реагентів або без них. В даному випадку, додають сульфат амонію.
4. E950 (ацесульфам калію) - у 200 разів солодший сахарози. У безалкогольних напоях широко застосовується суміш ацесульфама калію з аспартамом. Плюси. Довго зберігається, не викликає алергічних реакцій і не калорійний. Мінуси. Містить метиловий ефір, який погіршує роботу серцево-судинної системи, і аспарогеновую кислоту - вона надає збудливу дію на нервову систему і може з часом викликати звикання. Ацесульфам погано розчиняється. Продукти з цим підсолоджувачем не рекомендується вживати дітям, вагітним і годуючим жінкам. Безпечна доза - не більше 1 г на добу.
5. E951 (аспартам) - цукрозамінник для хворих діабетом, що складається з двох амінокислот (дипептиду) - аспарагіну і феніланіну. Рекомендується також особам, контролюючим свій вес.Национальная асоціація безалкогольних напоїв (NSDA), представляє 95% компаній по виробництву безалкогольних напоїв в США, склала протест, опублікований у Звіті Конгресу США 7 травня 1985 року, описує хімічну нестабільність аспартама. Після декількох тижнів в жаркому кліматі (або, будучи нагрітим до 30 градусів за Цельсієм (86 градусів за Фаренгейтом), основна кількість аспартама в газованій воді розпадається на формальдегід, метанол, фенілаланін тощо Вхопили, метанол (метиловий, або деревний спирт, який убив або засліпивши тисячі любителів випити) перетворюється на формальдегід, потім - у мурашину кислоту (отрута від мурашиного укусу).
Формальдегід - це речовина з різким запахом, канцероген класу А Фенілаланін ж, стає токсичним, в поєднанні з іншими амінокислотами і білками. При вагітності, аспартам може впливати безпосередньо на плід, навіть, при вживанні в дуже малих дозах. FDA отримало більше 10.000 скарг на аспартам від споживачів, що становить 80% всіх скарг на харчові добавки. FDA мовчить, громадськість, в основному, нічого не підозрює, вважаючи, що, раз продукт так широко розрекламований, він повинен бути безпечний. У розпорядженні FDA є 92 документально підтверджених випадки отруєння аспартамом, включаючи наступні: втрата дотику, головні болі, втома, запаморочення, нудота, сильне серцебиття, збільшення ваги, дратівливість, тривожний стан, втрата пам'яті, затуманений зір, висип, напади, втрата зору, біль в суглобах, депресії, спазми, захворювання дітородних органів, слабкість і втрата слуху. Також, аспартам може провокувати такі хвороби: пухлина мозку, множинний склероз, епілепсію, базедова хвороба, хронічну втому, хвороби Паркінсона і Альцгеймера, діабет, розумову відсталість, туберкульоз, він може викликати навіть смертельний результат.
6. E338 (Орто-фосфорна кислота) - хімічна формула: H3PO4. Зовнішній вигляд - безбарвна або зі слабким жовтим відтінком рідина. В шарі 12-15 мм при розгляді на білому тлі, зі слабким запахом. Необмежено розчиняється у воді, утворює розчини будь-яких концентрацій. Пожежо - і вибухонебезпечним. Викликає подразнення очей і шкірних покривів. Застосування: для виробництва фосфорнокислих солей амонію, натрію, кальцію, марганцю і алюмінію, а також, для органічного синтезу, у виробництві активованого вугілля і кіноплівки, для виробництва вогнетривів, вогнетривких в'яжучих, кераміки, скла, мінеральних добрив, синтетичних миючих засобів (СМС), в медицині, металообробної для очищення і полірування металів, текстильної для вироблення тканин з вогнезахисним просоченням, нафтової, сірникової промисловості. Харчову ортофосфорну кислоту застосовують у виробництві газованої води та для отримання солей (порошки для виготовлення печива, сухарів).
7. Е330 (Лимонна кислота) - безбарвні кристали. Широко поширена в природі. Отримують лимонну кислоту з махорки і бродінні вуглеводів (цукор, патока). Застосовують у фармацевтичній і харчовій галузях промисловості. Солі лимонної кислоти (цитрати) використовують у харчовій галузі промисловості, як кислот, консервантів, стабілізаторів, в медицині - для консервування крови.8. Аromas - ароматичні добавки, які саме - не вказано.
9. Е211 (Бензоат натрію) - відхаркувальний засіб, консервант харчових продуктів у виробництві повидла, мармеладу, меланжу (кондитерське виробництво), кільки, кетової ікри, плодово-ягідних соків, напівфабрикатів. Бензойну кислоту (Е210), бензоат натрію (Е211) і бензоат калію (E212) вводять в деякі харчові продукти, в якості бактерицидного та протигрибкової коштів. До таких продуктів відносяться джеми, фруктові соки, маринади і фруктові йогурти. Продукти, що містять бензоаты натрію і кальцію, не рекомендується вживати астматикам і людям, чутливим до аспірину.
|